Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Η Γάζα χτυπιέται ανελέητα από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ με δεκάδες θύματα που ανάμεσά τους είναι και μωρά παιδιά. Την ίδια ώρα που η ισραηλινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, η ελληνική κυβέρνηση, δεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, τηρεί στάση επικίνδυνη και για τον ελληνικό λαό.

Εξισώνει το θύτη με το θύμα.

Διευκολύνει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για μια «μεγάλη» Μέση Ανατολή.

Στρώνει το έδαφος για την επέκταση της επέμβασης στη Συρία και στη συνέχεια και στο Ιράν. Στάση που υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ του Μπάρακ Ομπάμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο παλαιστινιακός λαός για μια ακόμη φορά ξεριζώνεται και δολοφονείται.

Η κατάπτυστη στρατιωτική συμφωνία που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με το Ισραήλ και η απόλυτη ταύτισή της με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του Ισραήλ στην περιοχή, αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη συμμέτοχος στα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια και δε θα διστάσει να παράσχει γη και ύδωρ για την επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Μια τέτοια προοπτική εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και για τον ελληνικό λαό.

Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση παρεμποδίζει την αναχώρηση από ελληνικά λιμάνια των πλοίων που συμμετέχουν στο στόλο «Ελευθερίας» που σκοπό έχει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

Η πάλη σήμερα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους είναι άμεσα δεμένη και με την πάλη σε κάθε χώρα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να καταδικαστεί μαζικά από το λαό και τη νεολαία για τη στάση της απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.