Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου καταδικάζει την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

     Δεν έχασαν καθόλου καιρό οι χρυσαυγίτες, για να βάλουν «αέρα στα πανιά τους», μετά και τις πρόσφατες  «συναινετικές-συνενωτικές» δηλώσεις του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου καθώς και τις «λαμπρές εθνικοπατριωτικές» επισκέψεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικών βουλευτών αγκαλιά με τους Χρυσαυγίτες  στο Καστελόριζο, συγκλίνοντας κι ενθαρρύνοντας στην υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους «θεσμούς της δημοκρατίας»!! 

 Αποτελεί πρόκληση όταν βλέπουμε  την ευκολία αποφυλάκισης απ΄την «τυφλή» Δικαιοσύνη του δολοφόνου Ρουπακιά, όταν  κυβερνητικά κλιμάκια ποζάρουν με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, όταν,  ένα ολόκληρο σύστημα με τους μηχανισμούς του επιχειρεί να ενσωματώσει το φασιστικό δηλητήριο, καλύπτοντάς το πότε με την ανοχή, πότε με τον κοινοβουλευτικό μανδύα και πότε με το γράμμα της κρατικής γραφειοκρατίας.

Ταυτόχρονα συμπαραστεκόμαστε κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δήμαρχο Πάτρας που αυτή τη στιγμή διώκεται επειδή – κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας – το 2015 και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

 Η δίωξη   γίνεται από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους  το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η δίωξη του Δημάρχου είναι εξέλιξη επικίνδυνη για όλο το λαό  και τεράστιες  είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ζητάμε να παρθεί πίσω η δίωξη που ετοιμάζουν κατά του δημάρχου Πάτρας και συνολικά της δημοτικής Αρχής, για τη θέση αρχής που κρατά.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι: Οι τραμπούκοι-δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσουν το κατώφλι από τα σχολειά μας ! Η εκπαίδευση υπήρξε ανέκαθεν πεδίο ανάπτυξης αγώνων για τη δημοκρατία και την κοινωνική χειραφέτηση, χώρος μάχης ενάντια στις μισαλλόδοξες αντιλήψεις, τις διακρίσεις, τις ρατσιστικές πρακτικές και τα ξενοφοβικά στερεότυπα, χώρος πολιτισμού και αγώνων για το δημοκρατικό σχολείο των όλων των ίσων και των διαφορετικών, χώρος που μετρά ήρωες και νεκρούς για αυτές τις αξίες. Η μαχόμενη εκπαίδευση δε θα επιτρέψει, δε θα αφήσει χώρο για τη δράση των νεοναζί. Δε θα αφήσει χώρο στους φασίστες, να βγουν  από το περιθώριο που τους θέτουν οι κοινωνικοί αγώνες, οι διεκδικήσεις, η αντιφασιστική δράση των κινημάτων κι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

 

Καλούμε όλες τις σχολικές μονάδες, τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους, τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους γονείς, τους φορείς και τα κινήματα κοινωνικής αλληλεγγύης  να αντισταθούν και να τους απομονώσουν.Δε θα επιτρέψουμε στον φασισμό να ξανασηκώσει κεφάλι! Απαιτούμε την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Ταυτόχρονα, δηλώνουμε  ότι θα αγωνιστούμε  με όλες τις δυνάμεις μας για την ισότιμη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και τη δημιουργία αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων για όλους τους πρόσφυγες, με πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, φυλακές και απελάσεις.

  Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς.

     Απαιτούμε

ü   την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ  μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μετεγκατάσταση στις χώρες τελικού προορισμού.

ü  Πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά και ισοκατανομή τους στα όμορα σχολεία των δομών «φιλοξενίας». Ίδρυση ολιγομελών Τάξεων Υποδοχής  εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, και τμημάτων για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας. Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες. Δωρεάν σίτιση και υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

ü  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών για τη μόρφωση όλων των παιδιών που ζουν στη χώρα μας.

Έξω η Χρυσή Αυγή κι ο φασισμός από τα σχολεία!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ   ΦΑΣΙΣΤΕΣ