Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς»καταγγέλλει  την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Φύσσα Παύλου αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος  χτες στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής καθώς και τις δολοφονικές και τραμπούκικες επιθέσεις σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχθές στο Πέραμα.

Το χτύπημα σε πρωτοπόρους αγωνιστές καθρεφτίζει το μίσος της Χρυσής Αυγής, για τους εργάτες, για τη φτωχολογιά, για τους ανέργους. Για κάθε έναν που υποφέρει και δε σκύβει το κεφάλι σε ένα ξεροκόμματο των αφεντικών. Για κάθε εργάτη που κρατά την αξιοπρέπειά του και παλεύει για να έχει ικανοποιητικό μεροκάματο, ένα πιάτο φαΐ για την οικογένεια του, σχολειό για το παιδί του.

 

 

Αποδείχτηκε ότι τα ανδρείκελα του φασισμού, της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τη «σιδερένια γροθιά» του κεφαλαίου. Υπηρετούν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του. Οι φασίστες θέλουν να γίνει όλη η Ελλάδα μια  Μανωλάδα. Βάζουν πλάτες για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Γι’ αυτό απειλούν  τους  εργάτες.  Στα αφεντικά κάθονται σούζα.

Σε μία περίοδο, που η επίθεση  ενάντια στο λαό δυναμώνει, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται και το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση τσακίζεται, είναι εχθροί του λαού αυτοί που χτυπάνε τους εργάτες και τους νεολαίους που αγωνίζονται για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.

         ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!

Ο λαός και η νεολαία πρέπει δώσουν αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας, παλεύοντας μέσα από τα σωματεία μας, το οργανωμένο εργατικό κίνημα, γενικότερα μέσα από μορφές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης του λαού μας και βάζοντας τους στο περιθώριο και την απομόνωση.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να αποκαλύψουμε στους μαθητές μας το ρόλο τους, να μην τους παραδώσουμε στα δόντια του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Να ρίξουμε στον κάλαθο των αχρήστων την αντιδραστική   ανιστόρητη θεωρία των δυο άκρων.

                                               Όλοι πρέπει να πάρουμε θέση.

Καλούμε τους συναδέλφους να ανοίξουν την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού, για τον πραγματικό χαρακτήρα της Χ. Α.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ.

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

 ΑΠΟΨΕ 18/9  ΣΤΙΣ 7:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ!