Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ …. και κάτι χρωστούμενα σε “αριστερούς” βαστάζους!

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

Τα μέτρα του 3Ου  Μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ξεδιπλώνουν έναν ακόμα γύρο σφοδρής και σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης. Καθόλου νέα δεν είναι αφού έρχονται  να προστεθούν και να συμπληρώσουν ταυτόχρονα την εφαρμογή και  των προηγούμενων των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, τσάκισμα του ασφαλιστικού, νέο μισθολόγιο, κ.ά, αποτελούν αιτία κήρυξης πολέμου με την κυβέρνηση, αφού αποτελειώνουν ό, τι δικαίωμα σακατεμένο άφησαν  οι προκάτοχοί της.

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, η οποία από τα ΜΜΕ «περνάει στα ψιλά», εύκολα καταλαβαίνουμε ποιος κερδίζει απ’ όλα αυτά: Η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους τον Αύγουστο του 2015 συνέβαλε στην απομάκρυνση της αβεβαιότητας, ενώ είναι ήδη ορατά ορισμένα σημάδια σταθεροποίησης των συνθηκών που λειτουργούν οι επιχειρήσεις»

Να ποιοι κερδίζουν, να ποιοι τρίβουν τα χέρια τους από τις μεταρρυθμίσεις του 3ου  Μνημονίου, να ποιοι ανοίγουν σαμπάνιες!!! Η σταθεροποίησή τους είναι η σταθεροποίηση των κερδών τους, την ώρα που ο λαός μας στενάζει.

   Πολύτιμοι και αναντικατάστατοι αβανταδόροι τους,εκτός τωνΜΜΕ και άλλων μηχανισμών, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός παλιός και νέος. Αδυνατούν να σταθούν στην ουσία και καταφεύγουν με μεγάλη ευκολία στο λαϊκισμό, τη διαστρέβλωση, τη λασπολογία ακόμα και στην προβοκάτσια.

   Ιδιαίτερο ζήλο δείχνουν εκεί όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν σημαντική παρουσία και δράση και πρωτοστατούν στην αποτροπή αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών επιλογών. Λούφαξαν για λίγο, προκειμένου να μεθοδεύσουν το νέο τους «αντιμνημονιακό – επαναστατικό» προβοκατόρικό τους προφίλ και ξανα-μεταλλαγμένοι επανέρχονται.

Εμείς δεν πρόκειται να τους παρακολουθήσουμε, ωστόσο θα  σταθούμε ξεκαθαρίζοντας ορισμένες πλευρές σε τρέχοντα  ζητήματα:

                     Κάλυψη κενών ή … συγκάλυψη της ταξικής πολιτικής;

▪▪▪ Υπάρχουν τεράστια κενά και σχεδόν υπολειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες στο νησί. Για το πού και πόσα, είναι ενήμερα όλα τα μέλη του ΔΣ από τις αρχές του Σεπτέμβρη. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Κανένας μόνιμος διορισμός, καμιά κουβέντα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Με 500 όμως  εκατομμύρια δολάρια!!! που δίνει η κυβέρνηση,για τις ανάγκες περιπολιών του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πτέρυγά του,( στοχοποιώντας ακόμα και «μεταναστευτικές ροές»), με συμφωνία για αναβάθμισή πέντε αεροσκαφών από τη «Lockheed Martin», θα καλύπτονταν όλα τα κενά και θα μονιμοποιούνταν  όλοι οι αναπληρωτές!!

Αλήθεια τέτοια ισοδύναμα πώς και δεν τα «ανακαλύπτουν» τα επιτροπάτα των σοφών με τέτοιους μισθούς που παίρνουν;;;;

 Αυτή την ταξική πολιτική  λιβανίζουν όλοι τους!!!

 Περ/κή Δ/νση , Δ/νση Π.Ε., παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός.             Κατά τους αβανταδόρους όμως  της ΕΡΑ όποιος μπει στον κόπο να αποκαλύψει και  μεθοδεύσεις γύρω απ’ τον τρόπο κάλυψης των κενών ή των αιτήσεων βελτίωσης , «μαζεύει ψηφαλάκια»!

Πριν την υπερψήφιση του 3ου αριστερού Μνημονίου και τις ιαχές  τους στη «μάχη της καρέκλας» για την  κατάληψη  «θώκων», όποιος τους   έκανε πολιτική αντιπαράθεση, τους προκαλούσε bullying!

                            Ταξικός προσανατολισμός ή …….θολό τοπίο;

▪▪ ▪ Την παιγνιώδη αφέλεια και τους εξυπνακισμούς  ότι τάχα κάποιος  δείχνει ανοχή  στο φασισμό  επειδή δεν σέρνεται στις όποιες «απολιτίκ» αντιφασιστικές δράσεις τους, ας την πουλήσουν οι «αριστεροί» βαστάζοι αλλού.

   Είναι απ’ την ίδια   «απολιτίκ» θολή «αντιμνημονιακή – επαναστατική» αριστερόσουπα που χώρεσε και χώνεψε μαζί με «αριστερούς» στο Σύνταγμα τους φασίστες της χρυσής αυγής, από την εποχή ακόμη της «πλατείας» .

Είναι τα συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, που καταψήφισαν  στη Βουλή ενάντια στην παραπομπή τους για τα απεχθή εγκλήματά τους.

Αντιμνημονιακοί δηλώνουν και οι «δύστυχοι και κακόμοιροί» μας οι εφοπλιστές!!   Αυτών που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερασπίστηκε τις 58 φοροαπαλλαγές τους!!   Για τη χάρη ποιων άραγε οργανώθηκε τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής στο Πέραμα με  επιθέσεις  ενάντια στο ΠΑΜΕ;;

▪▪ ▪ Κι ….αφού όλα τά ‘χει η Μαριωρή γιατί να της λείπει το προσφυγικό ;

   Αλήθεια δεν είναι ο «Νουρέγιεφ» αριστερός τους Υπουργός Εξωτερικών που χόρευε με τα γεράκια του ΝΑΤΟ στις απέναντι ακτές και ο στρατηλάτης τους Υπουργός Εθνικής Άμυνας που θέλει να χαρίσει νέα Νατοϊκή Βάση στους «Συμμάχους μας» για να παρεμβαίνουν καλύτερα στο ματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής;;

Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι ( ΝΑΤΟ , ΕΕ )  που ενισχύουν κατά το δοκούν «αντικαθεστωτικούς», που «κλωνοποιούν» και εξοπλίζουν τζιχαντιστές ;;

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες :

«Πόλεμο» έχουμε μπροστά μας, ταξική πάλη μ’ άλλα λόγια!!

Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, να μην απέχει κανείς. Η αποχή, η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, το “δε γίνεται τίποτα”, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Βιομήχανοι-κυβέρνηση-Ε.Ε. θέλουν “σιγή νεκροταφείου” και συναίνεση, “πολιτική σταθερότητα” το λένε, για να επιβάλλουν τα μέτρα.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη ζωή – κόλαση που μας ετοιμάζουν. Να δοκιμάσουμε τη δύναμη των αγώνων, της αντίστασης. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 6:30 μμ στην πλατεία Σαπφούς!!!