ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Δ/ΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

Αρκετά συχνά την τελευταία κυρίως  περίοδο τα στελέχη του ΠΑΜΕ σε Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση  έρχονται αντιμέτωποι με μια περίεργη αιωρούμενη υπόγεια «καφενεδίστικη» προβοκάτσια, γύρω απ ‘ τη  στάση του ΠΑΜΕ και των δήθεν  προτιμήσεών του απέναντι  σε πρόσωπα που πρόκειται να υπηρετήσουν σε θέσεις Δ/ντών σχολείων, Δ/ντών Εκπ/σης και Περ/κών Δ/ντών. Τίποτα βέβαια δεν είναι τυχαίο αφού σε εξέλιξη βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα οι εκλογές για το ΔΣ του Συλλόγου.

Σαν ΠΑΜΕ έχουμε να επισημάνουμε  τα παρακάτω και ενημερώνουμε ταυτόχρονα και κάθε επίδοξο γκουρού :

  1. Η θέση μας για τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων διατυπώθηκε ανοιχτά και ξάστερα με δύο ανακοινώσεις μας καθώς και στη Γ.Σ. της 11ης Ιουνίου, όπως ακριβώς και στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ επιλογής από τον αιρετό μας.
  2. Όσον αφορά τους Δ/ντές Εκπ/σης και τους Περ/κούς Δ/ντές  ( αλλά και τους σχολικούς συμβούλους) ξεκάθαρα εδώ και χρόνια προτείνουμε τη διαγραφή τους από τα σωματεία. Βρίσκονται απέναντι απ’ τους εργαζόμενους Εκπ/κούς, προωθούν – υλοποιούν- οργανώνουν- ελέγχουν-εξειδικεύουν  κατά τόπους  και αποτελούν κινητήριο μοχλό εφαρμογής της εκάστοτε αντιεκπαιδευτικής πολιτικής  όπως αυτή εκπορεύτηκε απ’ την προηγούμενη συγκυβέρνηση ( ΠΑΣΟΚ +ΝΔ), αλλά και την σημερινή ( ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ) με τους συμβουλάτορές τους  (ΟΟΣΑ).
  3. Οι «κατινίστικες» προβοκάτσιες που αιωρούνται κάτω απ’ τα τραπέζια σίγουρα εκπονήθηκαν για να υπηρετήσουν προεκλογικές σκοπιμότητες, αλλά κυρίως διακινούνται  για να συγκαλύψουν την πλήρη ταύτιση των αιρετών της ΔΗΣΥ ( πρώην ΠΑΣΚ), καθώς και του νεοεισερχόμενου της ΕΡΑ,  με τη Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης στο ΠΥΣΠΕ επιλογής των Δ/ντών σχολικών μονάδων.

Ξεδιάντροπα καταψήφισαν τις προτάσεις του αιρετού του ΠΑΜΕ, δε στήριξαν συναδέλφους σε ενστάσεις τους  και δεν πρόβαλαν καμιά απολύτως αντίσταση για το σοβαρό θέμα διεκδίκησης της  Δ/ντικής θέσης από τους γυμναστές για 5/θέσια σχολεία.

Συντάχθηκαν πλήρως με τη διοίκηση. Καταψήφισαν ακόμα και την πρόταση υπεράσπισης των συναδέλφων που είχαν καταθέσει πτυχία ξένων γλωσσών χωρίς την «απαραίτητη» μετάφραση, ενώ ήταν προφανέστατη η διαβάθμιση των πτυχίων τους. Στην ουσία στήριξαν τις απαιτήσεις της διοίκησης,  που αυτό μεταφράζεται σε επιβάρυνση οικονομικού κόστους 30 ως 60 Ευρώ για τον κάθε συνάδελφο.

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν από τον αιρετό του ΠΑΜΕ στην Γ.Σ. της 11ης Ιούνη χωρίς να δοθεί καμιά απολύτως  απάντηση. Τα αριστερά αξιοπρεπή μειδιάματα της ΕΡΑ και της ΔΗΣΥ  δείχνουν ότι στο σπίτι του κρεμασμένου  δεν επιτρέπεται να πολυμιλάς για σκοινί.