ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ.

Συνάδελφοι τα τελευταία   τρία χρόνια πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις – αιτήματα προς το  ΠΥΣΠΕ μισθολογικών αναγνωρίσεων προϋπηρεσιών .

Οι Εκπ/κοί θύματα κι αυτοί της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής αναγκάζονται σε μια πολύχρονη εργασιακή περιπλάνηση, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε αρκετούς εργασιακούς χώρους  πριν καταλήξουν στην Εκπ/ση. Πολλές φορές αναγκάζονται να διακόψουν ακόμα κι αυτή την προσωρινή εργασία τους ( αφού ο νόμος τους τιμωρεί αν δεν το πράξουν) όταν στο μέσον της σχολικής χρονιάς κληθούν να εργαστούν ως αναπληρωτές.

Τα σχετικά αιτήματα όμως των Εκπ/κών για αναγνώριση των προϋπηρεσιών τους έρχονται αντιμέτωπα με την προκρούστεια κλίνη των αντιλαϊκών νόμων που υλοποιεί η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ. Η εφαρμογή τους βάζει μια σειρά από  προϋποθέσεις στην ακώλυτη μισθολογική αναγνώριση των προϋπηρεσιών τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  η πλειοψηφία των προϋπηρεσιών δεν πρόκειται ποτέ  να αναγνωριστούν μισθολογικά.

Η σχετική αντιλαϊκή νομοθεσία που υλοποιεί η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ , συνδιαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ( με τους  δορυφόρους τους) διατηρείται και με την τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αποτελεί κατεύθυνση εντός του στρατηγικού σχεδιασμού του κεφαλαίου και της ΕΕ  που θέλουν τον εργαζόμενο περιπλανώμενο ( κινητικότητα) και χωρίς δικαιώματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η πρότασή μας  ως αιρετοί εκλεγμένοι ( τακτικός + αναπλ.) με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ , στο ΠΥΣΠΕ για το συγκεκριμένο θέμα, είναι η μισθολογική αναγνώριση όλων χωρίς καμιά εξαίρεση  των προϋπηρεσιών σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο και  με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση.

Πρόταση που καταψηφίζεται πάντα από το υπόλοιπα τέσσερα μέλη του ΠΥΣΠΕ.

Αυτή η πρόταση βέβαια συμπληρώνεται από γενικότερους στόχους πάλης και συσπείρωσης που καταθέτει το ΠΑΜΕ στα σωματεία και τις Γεν. Συνελεύσεις και βαδίζει παράλληλα με τα αιτήματα μαζικών μόνιμων διορισμών – κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπ/κων χωρίς όρους και προϋποθέσεις – ίσα δικαιώματα στου συμβασιούχους εκπ/κούς με τους μόνιμους – το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. 

                                                                                       Μακροθανάσης Δημήτρης

                                                                                          Μαδυτινός     Κώστας