Ανακοινώσεις

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.  Λέσβου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ !

ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ! Τσακίζει τα Τμήματα Ένταξης!

ΟΛΟΙ  ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Την ΤΡΙΤΗ  7  ΙΟΥΝΙΟΥ  στις  6 μ.μ. στην Πλατεία  Σαπφούς

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, στα πλαίσια της υλοποίησης των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου και των απαιτήσεων  Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΟΟΣΑ- ΕπιχειρηματικώνΟμίλων, χρησιμοποιεί κάθε μαγικό τρικ για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς.

Τα επαίσχυντα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας με την περικοπή χιλιάδων διδακτικών ωρών από τα ολοήμερα σχολεία, την κατάργηση και συγχώνευση  Νηπιαγωγείων και τμημάτων ένταξης τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, αποψιλώνοντας σχολεία από διδακτικές ώρες και εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνησηπριν καιρό,δείχνοντας το «φιλολαϊκό» της προφίλδε δίστασε να αρπάξει τα ταμειακά διαθέσιμα  σχολείων,  νοσοκομείων και ΑΕΙ-ΤΕΙ, για την εξυπηρέτηση των «δανειακών της υποχρεώσεων» προς το ΔΝΤ.

Τώραπροσπαθώντας να «αριστεύσει» στους δείκτες της αξιολόγησης και αξιοποιώντας το «έξυπνο σύστημα Μyschool», την «πρωτοπόρα διοικητική καινοτομία» των προκατόχων της, αυτό που έδωσε άλλοθι στις συγχωνεύσεις, στους υποβιβασμούς και στις καταργήσεις σχολείων, προσπαθεί να δώσει την χαριστική βολή, εξοικονομώντας περισσότερο ζεστό χρήμα στην πλουτοκρατία!

Με Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας,  την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!!

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που μαστίζονται από την ανεργία, την ελαστική, την εκ περιτροπής ή τη μαύρη εργασία οδηγούνται σε αδιέξοδο!

Παράλληλα, με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες!!

Με νομοθετική ρύθμιση προωθείται το κλείσιμο Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, με εγκυκλίους και τροπολογίες καταργούνται  τα τμήματα ένταξης και «συγχωνεύονται» με την Παράλληλη Στήριξη!

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν με προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»! 

ΕΊΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ με το επικοινωνιακό «ταπεραμέντο» τους, αν αφεθούν, ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!

Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος και αβάσταχτη  υποκρισία «δίνει τον καλύτερο εαυτό της» προκειμένου να πετύχει και να ολοκληρώσει τη «βρώμικη δουλειά», την οποία ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να σαρώσει και να καταργήσει όσα περισσότερα σχολεία μπορέσει χρησιμοποιώντας αδίσταχτα κάλπικες, δήθεν παιδαγωγικές προφάσεις!

Ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης δεν έχει φρένο! Με το ασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο, που ψήφισε, τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και απογειώνει τη φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα. Με τα μέτρα που παίρνει στην Παιδεία, οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία  !

 

Ως εδώ! Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί-γονείς να απαιτήσουμε :

  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ  την Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα.
  • Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • Κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπ/γεία.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών!
  • Να γίνουν δεκτές ΟΛΕΣ οι Αιτήσεις Εγγραφής των παιδιών στα ολοήμερα σχολεία και όλων (νηπίων, αλλά και προνηπίων) στα Νηπιαγωγεία.

ΟΛΟΙ  ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Την ΤΡΙΤΗ  7  ΙΟΥΝΙΟΥ  στις  6 μ.μ. στην Πλατεία  Σαπφούς