Ανακοινώσεις

Ενιαία Κείμενα στην Αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Καλούμαστε και φέτος να βρεθούμε απέναντι στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων που σε συνδυασμό με την κυβερνητική εξαγγελία για την ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς, οδηγεί στην κατηγοριοποίηση, τα καλά και τα κακά σχολεία, τη λειτουργία με όρους επιχείρησης, την άρση του δημόσιου χαρακτήρα τους και την πριμοδότηση των ιδιωτικών σχολείων.

Όλες οι σχολικές μονάδες καλούνται να επαναλάβουν και φέτος την υιοθέτηση των ενιαίων κειμένων μέσα από αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Τα κείμενα θα αποστέλλονται έγκαιρα σε κάθε φάση της διαδικασίας. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων στη σχετική συνεδρίαση, να καταθέσουν αυτούσια τα κείμενα της Ομοσπονδίας, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στον Σ.Δ. Από τη στιγμή που θα πάρει πλειοψηφία η πρότασή μας, (η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων στον Σύλλογό μας και χιλιάδες πανελλαδικά αποφάσισε και πέρσι ενιαία κείμενα), ακολουθεί η υπογραφή του πρακτικού και όποια/ος επιθυμεί εκφράζει τη γραπτή διαφωνία της/του. Έχουμε την πεποίθηση ότι και φέτος αρκετά περισσότερες και περισσότεροι συνάδελφοι, ξεπερνώντας και τις όποιες συγκυριακές απογοητεύσεις, θα βρεθούμε μαζί στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του παιδαγωγικού μας ρόλου. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στάση όλων θα ενδυναμώσει το συναδελφικό και δημοκρατικό κλίμα και δε θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα καταστρατήγησης της απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων.

Τα κείμενα καθώς και σχέδιο για το πρακτικό του Συλλόγου σας έχουν σταλεί στα mail των σχολείων σας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου στις 3 Οκτωβρίου.