Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύσκεψη τη Δευτέρα (5/9) στις 7.00 μ.μ. 

                 με   Νηπιαγωγούς, στα γραφεία του Συλλόγου.

   Πριν ακόμα ανοίξουν και τυπικά τα σχολεία, την Τρίτη 30/8 πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου με θέμα τα κενά και τις υπεραριθμίες, όπου αποφασίστηκε παρέμβαση στην Περιφερ/κή Δ/νση και  σύσκεψη με Νηπ/γούς τη Δευτέρα (5/9). Επίσης παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο αδιόριστοι αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής.

   Τα επαίσχυντα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας από πριν το καλοκαίρι, με την περικοπή χιλιάδων διδακτικών ωρών από τα ολοήμερα σχολεία, συμπληρώθηκαν και εξειδικεύτηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο, εξαφανίζοντας επιπλέον κενά στα σχολεία, αναπαράγοντας ταυτόχρονα όσες το δυνατόν περισσότερες υπεραριθμίες.

   Την Τετάρτη (31/8) έγινε παρέμβαση σε Περιφερ/κή Δ/νση και στη μάζωξη Δ/ντών Δημοτικών Σχολείων. Καταγγέλθηκε η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και επισημάνθηκε ότι  κανείς  εκπαιδευτικός δεν  περισσεύει! Γελιούνται, όσοι θεωρούν τις απαράδεκτες αυτές αποφάσεις ως «δεδομένες».

Από μεριάς μας δηλώθηκε ξανά και κατηγορηματικά ότι … «αυτού του είδους οι αριστερές ανατροπές, δεν θα περπατήσουν καθόλου εύκολα»!

Είχε προηγηθεί από τα πριν τη Δευτέρα 29/8 σύσκεψη όπου κουβεντιάστηκε επί μακρόν το ζήτημα της βίαιης τοποθέτησης στην Ειδική Αγωγή των εκπαιδευτικών της Γενικής που θα «περισσέψουν» ως υπεράριθμοι, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, τη συρρίκνωση και κατεδάφιση των Τμημάτων Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης.

Η «πρώτη φορά Αριστερά», με την «πρωτοπόρα διοικητική καινοτομία» της, ξεπέρασε και αυτό το πιο «έξυπνο σύστημα Μyschool» των προκατόχων της! Με «καινοτόμο πονηριά και αριστερά φακιρικά κόλπα» συγχωνεύει, υποβιβάζει και καταργεί – εξαφανίζει θέσεις εργασίας, εξοικονομώντας και άλλο ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Εκτός των άλλων είναι απαραίτητο και αναγκαίο:

Να μειωθεί ο αριθμός παιδιών – μαθητών  ανά τμήμα  (15 στο Νηπ/γείο και στις Α και Β τάξεις του Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες τάξεις)

Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για περαιτέρω μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για παιδιά που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.

Κάθε παιδί με Ειδικές Ανάγκες να έχει το κατάλληλο γι’ αυτό σχολείο, να φοιτά δηλαδή υποχρεωτικά στη δημόσια εκπαίδευση και στη δομή που έχει ανάγκη.

Να θεσμοθετηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σε κατάλληλες σύγχρονες υποδομές. Να μειωθεί τώρα άμεσα ο αριθμός των νηπίων/προνηπίων 15 ανά τμήμα. 

Να κλείσει ο δρόμος για υπεραριθμίες και κινητικότητα, απολύσεις αναπληρωτών και νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας (ωρομίσθιοι, άλλες ειδικότητες).

                                                                                                       Σεπτέμβρης 2016