Ανακοινώσεις παρατάξεων

Ενημέρωση προς αναπληρωτές, σχετικά με ερωτήματα για τις αιτήσεις βελτίωσης θέσης.

Δήλωση – ενημέρωση των αιρετών ( τακτ. – αναπλ.) εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ, στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου,

για ζητήματα που προκύπτουν και που αφορούν τις αιτήσεις βελτίωσης.

Προς τους συναδέλφους – συναδέλφισσες αναπληρωτές – τριες:

Επειδή επανέρχονται στο προσκήνιο ερωτήματα που αφορούν τις αιτήσεις βελτίωσης  θέσης  που δικαιούνται οι αναπληρωτές, και επειδή οι καιροί είναι εξαιρετικά πονηροί, διευκρινίζουμε ξανά τα παρακάτω:

Α) Η εκάστοτε κυβέρνηση, με ή άνευ αριστερού πρόσημου, «φρόντισε» με τη σχετική νομοθεσία και εξασφαλίζοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή της απ’ τις  κατά τόπους πλειοψηφίες των ΠΥΣΠΕ, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων ιδιαίτερα των αναπληρωτών, πετσοκόβοντας – κατακρεουργώντας οποιοδήποτε δικαίωμα είχε εναπομείνει.

Άρα αίτηση βελτίωσης θέσης σε αναπληρωτή δεν προέκυπτε ποτέ από οποιαδήποτε παλαιότερη σχετ. νομοθεσία, πόσο μάλλον τώρα που ενισχύονται και προωθούνται για εφαρμογή όλες οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις στην Εκπ/ση  που στόχο έχουν τη διαμόρφωση εργασιακών σχέσεων  εργαζομένων δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Β) Η αίτηση βελτίωσης θέσης που αυτή τη στιγμή υφίσταται ως δικαίωμα στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου, αποτελεί κατάκτηση καταγγελιών – παρεμβάσεων – αγωνιστικών κινητοποιήσεων  των δύο τελευταίων ετών κυρίως. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρουσία αιρετού με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ εντός του ΠΥΣΠΕ.

Οι μάχες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας δεν σταμάτησε ποτέ πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες των ΥΣ. Αυταπάτες για το ρόλο των ΥΣ δεν έχουμε.

Η άμεση ενημέρωση των ΔΣ των Συλλόγων Π.Ε. Λέσβου και Λήμνου, η υιοθέτηση και υπεράσπιση του αιτήματος να δίνονται όλα τα κενά  με  δικαίωμα και στους αναπληρωτές για αιτήσεις βελτίωσης θέσης, κατακτήθηκε  μέσα απ’ τις  κινητοποιήσεις των Συλλόγων  και τη μαζική  συμμετοχή αρκετές φορές πολλών συναδέλφων μας. Δε χαρίστηκε από κανέναν!!

Η ενόχλησή τους απ’ την περσινή καταγγελία των αιρετών του ΠΑΜΕ σχετικά με το θέμα, εκφράστηκε ξεκάθαρα απ’ την πρώην Δ/ντρια Εκπ/σης  που επιχείρησε να απαγορεύσει – αποκόψει τους αιρετούς του ΠΑΜΕ , από οποιαδήποτε ενημέρωση που αφορούσε τα κενά και την άρρηκτη σύνδεσή τους  με τις αιτήσεις βελτίωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος λειτούργησε την ίδια περίοδο κι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΕΡΑ, πρώην και νυν, με ανατροπές ή μη) αφού με ανακοίνωση λάσπης «εξήγησε» τις παρεμβάσεις των αιρετών του ΠΑΜΕ σχετικά με το θέμα, ως κυνήγι για τα  «ψηφαλάκια»,  δίνοντας έτσι το απαραίτητο  ηθικό στήριγμα στη Διοίκηση.(σχετ. στο site του Συλλόγου Λέσβου – Οκτώβρης 2015 στη διεύθυνση https://sepe-lesvou.gr/index.php/airetoi/pyspe/makrothanasis ).

Γ) Άρα η κατάκτηση του δικαιώματος της βελτίωσης θέσης για το ΠΥΣΠΕ Λέσβου είναι αποτέλεσμα μαχών που δόθηκαν εντός κι εκτός ΠΥΣΠΕ.

Ακριβώς αυτή είναι κι η αιτία που με διάφορα παραπλανητικά  τεχνάσματα  η Διοίκηση προσπαθεί να το υποβαθμίσει και να το προσπεράσει όσο το δυνατόν αναίμακτα. ( περσινά πρωινά email  ενημέρωσης με μεσημεριανή ημερομηνία λήξης, δυσπρόσιτα – μη δυσπρόσιτα, ΕΣΠΑ –ΠΔΕ  δεν εξετάζονται ή είναι απαγορευτική η βελτίωση  κτλ)

Δ) Συμπερασματικά λοιπόν και στα ερωτήματα που μπαίνουν, «να κάνω αίτηση βελτίωσης» ή «γιατί να κάνω αφού δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί», απαντάμε ξεκάθαρα ότι η κατάθεση αίτησης  βελτίωσης επιβάλλεται ασχέτου κατάληξης – αντιμετώπισής της, ικανοποίησης ή μη!!!

Δεν απεμπολούμε εμείς οι ίδιοι δικαιώματα και κατακτήσεις αγώνων!! Όποια κι αν είναι η ενημέρωση που μας δίνεται απ’ τη διοίκηση επιμένουμε στο να καταθέτουμε αιτήσεις, από τη στιγμή που εξυπηρετούν τον οικογενειακό ή άλλο προγραμματισμό μας.

Ταυτόχρονα ενημερωνόμαστε – συμμετέχουμε στις ΓΣ – οργανωνόμαστε στο Σύλλογο, αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Μακροθανάσης Δημήτρης – Μαδυτινός Κώστας