ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ενημέρωση προς αναπληρωτές από τους αιρετούς τακτ. – αναπλ. (ΠΑΜΕ): Τ’ έχεις Γιάννη ;; Τ’ είχα πάντα.

Ενημέρωση απ’ τους αιρετούς (τακτ. – αναπλ.) του ΠΥΣΠΕ Λέσβου

εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

                                                                                      Τ’ έχεις Γιάννη ;

                                                                                      Τ’ είχα πάντα!

     Συναδέλφισσες – οι :

     Σε δοκιμασμένες μεθόδους που πρώτοι διδάξαντες ήταν οι πλειοψηφίες των ΠΥΣΠΕ – διοίκησης προηγούμενων ετών, κατέφυγε και σημερινή πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ και  Δ/νση Π.Ε. Λέσβου για να φέρει εις πέρας την απρόσκοπτη προώθηση της αντιεκαιδευτικής πολιτικής στις κατευθύνσεις του ΣΕΒ του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

     Συγκεκριμένα:

     Για μια ακόμη σχολική χρονιά την ‘’κολοκυθιά’’ με τα κενά των σχολικών μονάδων έπαιξε με τους αναπληρωτές δασκάλους η Δ/νση Π.Ε. Λέσβου.

‘’Παιχνίδι’’ εξαιρετικά σημαντικής σημασίας για τον ‘’εξορθολογισμό’’ του ανθρώπινου δυναμικού που ήρθε να προστεθεί σε αυτό των υπεραριθμιών των προηγούμενων ημερών. ( βλέπε σχετ. ανακοίνωση στο site του Συλλόγου)

 Αποτελεσματικότατο για την ‘’ομαλή έναρξη’’ της σχολικής χρονιάς ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλός σου, αναπληρωτής Εκπ/κός, βρίσκεται με το μαχαίρι στο λαιμό και τη βαλίτσα στον ώμο, χρόνια τώρα!!!

 

     Με την απόκρυψη ( από 36 σε 26) απ’ τη μια κι αυτών των ήδη κατακρεουργημένων κενών της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ, και με ‘’δόλωμα’’ απ’ την άλλη της μετέπειτα δυνατότητας ‘’βελτίωσης θέσης’’ ( δικαίωμα όχι χαρισμένο, αλλά κατακτημένο μέσα απ’ τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια) κατόρθωσαν μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια!!

▪ Να ανοίξουν ‘’ομαλά’’ οι σχολικές μονάδες διασκορπίζοντας αναπληρωτές, χωρίς βέβαια το Εκπ/κό προσωπικό να αντιστοιχεί στα κενά που οι ίδιοι (ΠΥΣΠΕ και Διοίκηση) είχαν καταλήξει,

▪ Να μην επιβαρύνουν με καθυστερήσεις τη ροή των επιχορηγήσεων στους φτωχούς βιοπαλαιστές του ΣΕΒ και την  ‘’κανονικότητα της δίκαιης  ανάπτυξης ‘’, αφού τα έξοδα της ομαλής έναρξης θα τα πληρώνουν για το επόμενο εικοσαήμερο απ’ την τσέπη τους οι ίδιοι οι αναπληρωτές,

▪ Να προλειάνουν – προϊδεάσουν Εκπ/κούς – γονείς  για εκκολαπτόμενους μελλοντικούς υποβιβασμούς, αφού καθόλου τυχαία δεν ήταν τα κενά που επέλεξαν να μην εμφανίσουν ( Μεγαλοχώρι, Κάπη, 1ο Πλωμαρίου, Πλαγιά, Βατούσα …..)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε τι κατάσταση απόγνωσης έχουν φέρει αυτή τη στιγμή το 25% των δασκάλων αναπληρωτών είναι η τοποθέτηση αναπληρώτριας ακόμα και σε άλλο νησί από αυτό πού επιθυμούσε παρόλο  που υπάρχουν κενά (κατά το ΠΥΣΠΕ) στο νησί που διαμένει.( Λήμνος – Αη Στράτης)

     Το συνδικαλιστικό και διοικητικό team  ΣΥΡΙΖΑ – ΔΑΚΕ της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις πλειοψηφίες των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ των προηγούμενων ετών, αφού μεταλαμπαδεύτηκε με επιτυχία όλη η ‘’πλούσια εμπειρία’’ και στους νεοφώτιστους ‘’αριστερούς’’.

     Συνάδελφοι – ισσες:

    Αναδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα γιατί  το αίτημα για μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας βρίσκεται στην κορυφή των διεκδικήσεών μας.

Άμεσα  τώρα να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές  Εκπ/κούς.

Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Π.Ε. Λέσβου και Λήμνου να πάρουν άμεσα θέση.

                                                                               Μακροθανάσης Δημήτρης

                                                                               Μαδυτινός Κώστας