Ανακοινώσεις παρατάξεων

Εκπ/κοί του ΠΑΜΕ. ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ» Μνημείο χυδαίου αντικομμουνισμού και αντιδραστικότητας.

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλου, στη συζήτηση της έκθεσης

 

Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου προωθεί το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, αλλά και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που αμφισβητεί τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως η ΕΕ

Συζήτηση για τη«στρατηγική επικοινωνίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας εναντίον της από τρίτους»πραγματοποιήθηκε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο, στη βάση σχετικής έκθεσης που αποτελεί την επιτομή της αντιδραστικότητας, ξεχειλίζει από αντικομμουνισμό και ομολογεί ευθαρσώς την επιδίωξη συγκρότησης ενός γιγαντιαίου πλέγματος μαύρης προπαγάνδας υπέρ της ΕΕ και κατάπνιξης κάθε φωνής αμφισβήτησής της.

Η έκθεση ζητά τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τα κράτη – μέλη, διάφορα όργανα του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, τις ΜΚΟ και τις οργανώσεις της «κοινωνίας των πολιτών», προκειμένου να αποκρούεται η όποια κριτική διατυπώνεται εναντίον της ΕΕ. Μάλιστα, με πρόσχημα τον ανταγωνισμό με τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, χύνει αντικομμουνιστικό δηλητήριο, υπογραμμίζοντας σαν ανάγκη«να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση απέναντι στα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων μέσω δημόσιων εκστρατειών και εκπαιδευτικών συστημάτων και να υποστηριχθούν δραστηριότητες έρευνας και τεκμηρίωσης, ιδίως στα πρώην μέλη του σοβιετικού μπλοκ».

Επιπλέον, στο όνομα της αντιμετώπισης του ISIS και άλλων τέτοιων δικών τους δημιουργημάτων, η έκθεση επαναφέρει τη θολή και επικίνδυνη έννοια της «ριζοσπαστικοποίησης», δείχνοντας ευθέως όσους αμφισβητούν τον καπιταλισμό και τις λυκοσυμμαχίες του. Στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνει τα κράτη – μέλη«σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας του Δικτύου Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση (…) να αναπτύξουν πολυδιάστατες δομές (που συνδυάζουν πανεπιστημιακή έρευνα, διοικήσεις σωφρονιστικών ιδρυμάτων, αστυνομία, δικαστήρια, κοινωνικές υπηρεσίες και εκπαιδευτικά συστήματα) για την καταπολέμησή της».

 

Ακόμα, ομολογεί την επιδίωξη για ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο στα ΜΜΕ, με«υποστήριξη προς δημοσιογράφους και δημιουργία προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων για φορείς των μέσων ενημέρωσης, καλλιέργεια συμπράξεων και δικτύων ανταλλαγής πληροφοριών, (…) έρευνα που σχετίζεται με τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και με ευκαιρίες κινητικότητας και επιμόρφωσης για δημοσιογράφους και με περιόδους πρακτικής άσκησης σε μέσα ενημέρωσης», ενώ δεν κρύβει και την επιθυμία άμεσης εμπλοκής των ίδιων των εργαζομένων, αναφέροντας ότι«μια αποτελεσματική στρατηγική επικοινωνίας πρέπει να εμπλέκει τις τοπικές κοινότητες σε συζητήσεις σχετικά με δραστηριότητες της ΕΕ»…

Η παρέμβαση του Σ. Ζαριανόπουλου

Στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ,Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καταγγέλλοντας τη σχετική έκθεση, που αποτελεί μνημείο της αντιδραστικότητας της ΕΕ και τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η έκθεση “προπαγάνδα κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης”, ένα παραλήρημα του πιο χυδαίου αντικομμουνισμού, δώρο κυριολεκτικά στους εγκληματίες ναζιστές, είναι μνημείο και απόδειξη της αντιδραστικότητας της Ενωσης και του Ευρωκοινοβουλίου, που παραποιώντας την Ιστορία, εξισώνει φασισμό με κομμουνισμό.

Δεν στοχεύει στο “Ισλαμικό Κράτος”, που άλλωστε στήριξαν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Με πρόφαση ανταγωνισμούς με την καπιταλιστική Ρωσία, ανασύρετε κάτι που ισχυρίζεστε ότι νικήσατε οριστικά αλλά – δικαιολογημένα – ακόμα φοβάστε: το φάντασμα του κομμουνισμού. Της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, της Παιδείας, της Υγείας, των κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους.

Διαστρεβλώνοντας την έννοια “ριζοσπαστικοποίηση”, προτείνετε δίκτυα καταδοτών, στοχοποιείτε σαν πράκτορες και στήνετε στον τοίχο εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς που αμφισβητούν τους υπεύθυνους: την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις αστικές κυβερνήσεις και το σύστημά τους. Ζητάτε περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ποινικοποιώντας τη σκέψη, το λόγο, την πολιτική δράση.

Δηλητηριάζετε τη νεολαία στα σχολεία, στον πολιτισμό, με Μέσα Ενημέρωσης χρηματοδοτημένα και ελεγχόμενα από την Ενωση.

Να είστε σίγουροι: Ο,τι κι αν κάνετε, το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι η σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης, αλλά η ανατροπή του».

                                                                                                                                         rizospastis 24/11/2016