Ανακοινώσεις

Διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού,του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας.

Σάββατο 18 Μάρτη:

Διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού,του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας.

Στις 18 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους των πόλεων της Ελλάδας για να διατρανώσουμε παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο, πως  δεν χωράει ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο πόλεμος, η φτώχεια.

 Ενωνόμαστε με τους αγώνες σε κάθε γωνιά της της γης. Στην Αμερική, που εξεγείρονται κατά του ρατσιστή Τράμπ. Στη Γαλλία, που διαδηλώνουν κατά της ξενοφοβίας και της Λεπέν. Στη Βρετανία, που διεκδικούν να ανοίξει το Καλαί. Στη Βαρκελώνη, που διαδηλώνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Στην Αυστραλία, που διαδηλώνουν κατά του αποκλεισμού των προσφύγων σε νησιά…

Αγωνιζόμαστε για έναν ένα Κόσμο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κατατρεγμένους των πολέμων, της φτώχειας και των δικτατοριών, χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, που μετατρέπουν τις θάλασσες σε υγρά νεκροταφεία.

Ζητάμε να δοθεί άσυλο για τους πρόσφυγες, ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη μετακίνηση, διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις και δομές φιλοξενίας, όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα-γκέτο, έξω από τις πόλεις και  τον οικιστικό ιστό. Να μπει τέλος στην επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις απελάσεις προσφύγων και να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα των λαών, στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτές στο πλευρό του ΝΑΤΟ.

Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στους νεοναζί που σηκώνουν κεφάλι αξιοποιώντας τις νεοσυντηρητικές πολιτικές των κυβερνήσεων, που υιοθετούν και συντηρούν την ξενοφοβική και μισαλλόδοξη ατζέντα τους.  Απαιτούμε να  καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί που προσπαθούμε καθημερινά για την καλύτερη εκπαίδευση όλων των παιδιών, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην μάθηση και την απρόσκοπτη φοίτησή τους στα σχολειά όλων των βαθμίδων-στο κανονικό πρόγραμμα. Με τον αγώνα μας για το σχολείο των όλων των ίσων και των διαφορετικών, φράζουμε το δρόμο στην πολιτική διακρίσεων της κυβέρνησης, που δίνουν χώρο για το δηλητήριο που χύνουν και το μίσος που καλλιεργούν οι φασίστες της Χ.Α. κι όσοι εμφορούνται από ίδιες ιδέες κι αντιλήψεις ενάντια στα προσφυγόπουλα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, όπως το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση.

Διεκδικούμε:

Εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης καθώς και των κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία.

 Ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού. 

Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες.

 Δωρεάν σίτιση και πλήρη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές/τριες.

 Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.

Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ