Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21/4/16 πραγματοποιήθηκε, στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Β. Αιγαίου, η προγραμματισμένη Παράσταση Διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες και προκλητικές αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, που αφορούν τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών, δηλαδή ουσιαστικά τον τρόπο οριστικής απόλυσης αναπληρωτών!

   Επίσηςμε το άρθρο 35 παράγραφο 1α του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις”, διπλασιάζει από 7 σε 14, τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο.

 Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα οδηγηθούν σε κλείσιμο εκατοντάδες νηπιαγωγεία, πάρα πολλές νηπιαγωγοί θα χάσουν τη θέση τους, θα μπουν στη διαδικασία της μετακίνησης και φυσικά θα γίνουν ακόμα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, μιας και η κυβέρνηση ήδη «εξήγγειλε» μηδενικούς μόνιμους διορισμούς!

Με τη «μέθοδο» αυτή, μόνο εδώ  στη Λέσβο κλείνουν πάνω από 20 με 30 νηπιαγωγεία ή τμήματα!

Την ίδια μοίρα «περιμένουν» στη συνέχεια και τα ολιγοθέσια σχολεία, που σημαίνει ότι τουλάχιστον πάνω από 100 οργανικές θέσεις εκπ/κών, μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση στη Λέσβο «περισσεύουν» – καταργούνται άμεσα!!!

   Απ’ ότι διαφαίνεται, «αν δεν πάνε άσχημα» τα επικοινωνιακά τρικ της «αριστερής – χαρισματικής» κυβέρνησης, το «ΑΦΗΓΗΜΑ θα αποθανατιστεί» με τη συρρίκνωση, συγχώνευση και κατάργηση όχι μόνο Τμημάτων Ένταξης, Νηπιαγωγείων και Ολιγοθέσιων Σχολείων, αλλά και με την «ορθολογική» λειτουργία σχολείων με τουλάχιστον 25 μαθητές ανά τμήμα! (με προοπτική στη συνέχεια τους 30).

   Αυτό λοιπόν που κάναμε και πολύ καλά μάλιστα το μεσημέρι της Πέμπτης 21/4/16, στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Β. Αιγαίου, εκτός του ότι απαιτήσαμε να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα, θυμίσαμε σε όλους τους τόνους τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με τους γονείς και τους μαθητές πριν 2 και 4 χρόνια και υπογραμμίσαμε πως: Όπως κάναμε τότε, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα!

   Παρακάτω σας προτείνουμε «συστατική» ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους γονείς στα Νηπιαγωγεία, ευχόμενες – ευχόμενοι  «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ» στους μαθητές μας.

Η ίδια ΕΠΙΣΤΟΛΗ αυτή, κατάλληλα προσαρμοσμένα μπορεί να «διανεμηθεί» και σε ολιγοθέσια ή «υποψήφια ολιγοθέσια» σχολεία.

Παρόμοιες Επιστολές κυκλοφορούν και μοιράζονται αυτές τις μέρες σε αρκετούς Συλλόγους.

Και αυτό σαν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα με προοπτική  να σημάνει παντού ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ αμέσως μετά το Πάσχα!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ!!!

   Αγαπητοί γονείς

   Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, άφησε φέτος έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο 60.000 προνήπια,  τώρα με νομοθετική ρύθμιση πιστή στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στις κατευθύνσεις της ΕΕ, πετάει έξω και νήπια!!!

                       ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ !!!!!

   Συγκεκριμένα, με το άρθρο 35 παράγραφο 1α του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις”, διπλασιάζει (από 7 σε 14) τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζονται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο. Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε κλείσιμο.

 Επιπλέον στο ίδιο νομοσχέδιο καταργεί με τροπολογία τα τμήματα ένταξης (ουσιαστικά τσακίζει την ειδική αγωγή) και με διάταξη καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και τη μόνιμη ελαστική εργασία, οι οποίοι εδώ και χρόνια στηρίζουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Εμείς αναρωτιόμαστε:

Τι θα γίνουν τα νήπια αυτά; Είτε πρέπει να μεταφέρονται στα κοντινότερα νηπιαγωγεία (που μπορεί να είναι αρκετά μακριά και το κόστος θα το επωμιστούν και πάλι οι γονείς) είτε θα οδηγηθούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία (για όσους έχουν να πληρώσουν) είτε θα μείνουν ακόμα και στο σπίτι τους, χωρίς να δεχτούν Προσχολική Αγωγή σε μια ηλικία που παίζει σημαντικότατο ρόλο για την κοινωνικοποίηση και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Επισημαίνουμε:

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες νηπιαγωγεία, πάρα πολλές νηπιαγωγοί θα χάσουν τη θέση τους, θα μπουν στη διαδικασία της μετακίνησης και φυσικά θα γίνουν ακόμα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, μιας και η κυβέρνηση ήδη «εξήγγειλε» μηδενικούς μόνιμους διορισμούς!

   Υπενθυμίζουμε ότι και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν έχουν κάνει το παραμικρό για τα δημόσια νηπιαγωγεία, από τα οποία αρκετά λειτουργούν μέσα σε ακατάλληλα κτήρια και αίθουσες, χωρίς το ανάλογο εποπτικό υλικό λόγω υποχρηματοδότησης, με τους γονείς  να βάζουν συχνά το χέρι στην τσέπη.

            Καλούμε όλους τους γονείς και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων:

  • να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου
  • να αγωνιστούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή και για Νηπιαγωγό με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την Προσχολική  Αγωγή!!!

Αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση των παιδιών

και το δικαίωμα και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών στην εργασία.

                                                                  22/4/2016