Ανακοινώσεις

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10/2023 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ , ΣΤΙΣ 18:00

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μια απερίγραπτης ανθρωπιστικής καταστροφής που εξελίσσεται στην Λωρίδα της Γάζας, με σαρωτικά πλήγματα στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, με χιλιάδες θύματα αμάχων, μεταξύ τους, πολλές εκατοντάδες μικρά παιδιά όπως καταγγέλλει η Unicef.

Τα αντίποινα του Ισραηλινού στρατού για την επίθεση της «Χαμάς» σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους, στρέφονται απροκάλυπτα ενάντια στο σύνολο του Παλαιστινιακού λαού. Με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε πυκνό αστικό ιστό, σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμιο και υποδομές, την διακοπή της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της λωρίδας της Γάζας, την απαίτηση για εκκένωση του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα, σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, βρισκόμαστε μπροστά στην εξέλιξη ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας .

To Νομαρχιακό Τμήμα ΛΕΣΒΟΥ της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης! Στεκόμαστε στο πλευρό του για την αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, την απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από το Ισραήλ, την κατάργηση όλων των εποικισμών στα κατεχόμενα από το Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.