Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: 91 ΓΣ ΔΟΕ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

91 ΓΣ ΔΟΕ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παρέμβαση στην 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ έκαναν πρόσφυγες από τη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα που βρέθηκαν με τους εκπαιδευτικούς τους και καταχειροκροτήθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την διαχρονική αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στα παιδιά-θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Κατά τον χαιρετισμό του, μαθητής-πρόσφυγας εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς που καλοδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και για τις προσπάθειες που κάνουν για εκπαιδευτική τους υποστήριξη.

Στη συνέχεια η δασκάλα τους Βιολέτα Γαλανοπούλου από τον ΣΕΠΕ «Παρθενώνα» μίλησε τους υπαίτιους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που ευθύνονται για την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Αναφέρθηκε στον καθημερινό Γολγοθά των προσφύγων και των παιδιών τους στις δομές των προσφύγων και στα σχολεία όπου σε κάθε βήμα τους έχουν ως συμπαραστάτη τους τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Έθεσε το ζήτημα ότι η ΔΟΕ επιβάλλεται να έχει στον προσανατολισμό της την εκπαιδευτική υποστήριξη των προσφυγόπουλων και των αιτημάτων των προσφύγων για αξιοπρεπή ζωή.

Κάλεσε τέλος τους αντιπροσώπους να αλλάξουν τους συσχετισμούς, αναδεικνύοντας την ΑΣΕ, την μόνη συνεπή-αγωνιστική δύναμη, σε πρώτη δύναμη στη ΔΟΕ.

Αθήνα 26-6-2022

Το Γραφείο Τύπου