Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Τη Δευτέρα 6 Ιούνη, στις 6:00 μμ στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης. Να πάρουμε οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια μας

Τη Δευτέρα 6 Ιούνη, στις 6:00 μμ στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης. Να πάρουμε οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια μας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Να δώσουμε μαζικά, αγωνιστικά το παρόν στην Εκλογο-Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Τη Δευτέρα 6 Ιούνη, στις 6:00 μμ

στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης.

Να πάρουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς την αναμονή σωτήρων.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που:

  • δυναμώνει η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας
  • η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημά μας με καθηλωμένους μισθούς
  • περισσότεροι από 50.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί θα απολυθούν σε έναν μήνα.
  • ψαλιδίζεται η συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή (με το κόψιμο και της ημέρας άδειας για γενική συνέλευση-εκλογές)

Να καταδικαστεί μαζικά η κυβερνητική πολιτική, η ανάλγητη στάση του υπουργείου Παιδείας, να τσακιστεί στην πράξη το σχέδιο της κυβέρνησης και των «λαγών» στα σωματεία, που θέλουν να μπουν στον «γύψο» οι συλλογικοί αγώνες και να χτυπηθεί κάθε συλλογική διαδικασία μέσω των «ηλεκτρονικών εκλογών» – παρωδία.

Θέλουμε Ομοσπονδίες που να συμπορεύονται με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και να αντεπιτίθενται σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, βάζοντας στο περιθώριο τις δυνάμεις εκείνες που στις κρίσιμες στιγμές γίνονται στήριγμα των κυβερνητικών επιλογών και τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια των εκπαιδευτικών.

Κάτω από το βάρος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα διαμορφώνεται μία σκληρή πραγματικότητα μέσα στο σχολείο, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί, χωρίς καμία παιδαγωγική στήριξη μετά από 3 χρόνια πανδημίας.

Οι εκλεγμένοι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» όλο αυτό το διάστημα εξέφρασαν με τη στάση τους τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στα μέτωπα που άνοιξαν, αποδεικνύοντας τη δύναμη που έχουν οι εκπαιδευτικοί στα χέρια τους.

Στην ανάδειξη του χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με πολύμορφες φιλειρηνικές δράσεις μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες, στο μέτωπο της «αξιολόγησης», στην περήφανη στάση ακύρωσης των ηλεκτρονικών εκλογών και της χρήσης καμερών στην τάξη, στο μπλοκάρισμα της αύξησης του ωραρίου των νηπιαγωγών, στην ολόπλευρη στήριξη των μαθητών στη διάρκεια της πανδημίας…

Η ΑΣΕ και μέσα από αυτήν τη μαζική διαδικασία του κλάδου απευθύνει πλατύ κάλεσμα ώστε η οργή, η αγανάκτηση, το «φτάνει πια», το «δεν πάει άλλο» που ακούγεται από χιλιάδες εκπαιδευτικούς να γίνει δύναμη αγώνα, να εκφραστεί μαζικά και στις κάλπες των αντιπροσώπων, με την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της.

Συμμετέχουμε μαζικά και με τη φυσική μας παρουσία στις εκλογές του Συλλόγου μας. Δίνουμε απάντηση στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. 

 Μπορούμε να κάνουμε το βήμα, να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις και τις αναστολές, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Στη Γενική Συνέλευση θα καταθέσουμε και 4 επιπλέον πιο αναλυτικές προτάσεις:

1) ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ», 2) Άρση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού. Εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, 3) ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ», 4) Οι συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων δε θα περάσουν! Υπερασπιζόμαστε τη μόρφωση των παιδιών και τον παιδαγωγικό μας ρόλο!

Μυτιλήνη 2/ 6/ 2022