Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: [στο ορθό]: Ενημερωτικό για την εξέλιξη της διεκδίκησης υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

[στο ορθό]: Ενημερωτικό για την εξέλιξη της διεκδίκησης υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Εχθές, 8-11, ήταν προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Από την πλευρά του Υπουργείου δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και δεν εμφανίστηκε κάποιος εκπρόσωπος, με βάση την εξώδικη γνωστοποίηση που είχε καταθέσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ, όπως όφειλε. Πρόκειται για απαράδεκτη και προκλητική στάση.

Το Δ.Σ., σε συνεργασία με τη νομική σύμβουλο, συζήτησε αναλυτικά τα επόμενα βήματα για την κλιμάκωση της προσπάθειας να ανοίξει το θέμα και να πιεστεί το ΥΠΑΙΘΑ να προσέλθει σε συζήτηση (νέο εξώδικο, αξιοποίηση ΟΜΕΔ, διαιτησίας κ.τ.λ.).
Από την πλευρά μας, ως ΑΣΕ, επιμένουμε σε δύο ζητήματα: Το πρώτο ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό που άνοιξε αυτό το μέτωπο με απόφαση της 92ης Γ.Σ. και πως θα πρέπει να συνεχιστεί η πίεση, με όλα τα μέσα, προς το ΥΠΑΙΘΑ και το δεύτερο ότι η πάλη για Συλλογική Σύμβαση χρειάζεται να γίνει υπόθεση του κλάδου, υπόθεση αγώνα και απεργιακής κλιμάκωσης. Δεν αρκούν οι κλήσεις σε διαπραγμάτευση.
Πρέπει το ΥΠΑΙΘΑ να αναγκαστεί να πάρει θέση.
Με βάση και την παραπάνω εξέλιξη:
  • Επιμένουμε στην ανάγκη το επόμενο διάστημα να κλιμακωθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών σωματείων με αιχμή τα ζητήματα των αυξήσεων στους μισθούς, της επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, τα μέτρα κατά της ακρίβειας και φυσικά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Στην κατεύθυνση αυτή, έχει μεγάλη σημασία η επιτυχία της Παναττικής σύσκεψης Ομοσπονδιών και σωματείων του Δημοσίου την ερχόμενη Δευτέρα, 13/11 στις 6:30 στο Novotel, που θα συζητηθεί ο συντονισμός και η κοινή δράση για την οργάνωση του αγώνα του επόμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε δυνατά για όλα τα ζητήματα.

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Σπύρος Μαρίνης – Αχιλλέας Ζορμπάς
9-11-2023