Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ/ΙΣΣΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ!

Για τα λάθη στον ΟΠΣΥΔ… ενημερωση από ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη 12/7/2022. Επίσης επισυνάπτεται  η ανακοινωση του ΣΕΠΕ Σωκράτη στις 11/7/2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Αχαρνές : 11/ 07/ 2022

Kάχι Καχιασβίλι 6 Ολυμπιακο χωριό Αχαρνές Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης Τηλέφωνο : 6978896216 http://syllogos-socratis.gr/ mail: sokratis.syllogos@gmail.com Facebook: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σωκράτης

Προς: Εκπαιδευτικούς, ΔΟΕ, Μ.Μ.Ε.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΣΥΔ!

Άλλη μια φορά οι συμβασιούχοι στο ίδιο έργο θεατές. Όπως παλιότερα με τα παράβολα στις διαδικασίες των αιτήσεων για τις προσλήψεις στις αιτήσεις του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς σε Ειδική και Γενική Αγωγή, σημειώθηκαν τεράστιες αδικίες που οδήγησαν σε λάθος μοριοδότηση, ακόμα και σε απολύσεις, έτσι και τώρα. Σε πολλούς συναδέλφους εμφανίζονται λιγότερα επικαιροποιημένα στοιχεία στο φάκελο του ΟΠΣΥΔ, απ’ όσα κατέθεσαν την περίοδο των αιτήσεων πριν λίγους μήνες, με αποτέλεσμα να χάνουν μόρια στη διαδικασία της κατάρτισης των πινάκων.

Υπάρχουν παραδείγματα συναδέλφων που ενώ έχουν κατακτήσει και καταθέσει Μεταπτυχιακό στην Σχολική Ψυχολογία, δεν αναγνωρίζεται ως συναφές μεταπτυχιακό για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Κύριους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, ενώ έχουν αυτό το δικαίωμα. Σε άλλες περιπτώσεις, ενώ έχουν κατατεθεί πιστοποιητικά γέννησης και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι οι συνάδελφοι έχουν φέρει στη ζωή παιδιά, αυτά δεν έχουν περαστεί στο φάκελο με αποτέλεσμα να χάνεται η μοριοδότηση με βάση τη νομοθεσία.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και διαφόρων ειδών. Η απάντηση από τον ΟΠΣΥΔ και τις διευθύνσεις είναι οι συνάδελφοι να καταθέσουν ένσταση επί των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ όταν αυτοί αναρτηθούν, αφού δε μπορεί να γίνει παρέμβαση από τις Διευθύνσεις λόγω «κλειδώματος» της πλατφόρμας. Αυτόματα αυτό σημαίνει για άλλη μια φορά αδικία και ανασφάλεια για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, καθώς θα πρέπει να περιμένουν την περίοδο των ενστάσεων και πότε αυτές θα γίνουν δεκτές, ώστε να βγούνε οι οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής. Μέχρι τότε οι κόποι και οι θυσίες τους θα έχουν πάει χαμένοι, αφού ενώ έχουν κατακτήσει και καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, αυτά δε θα μετατραπούν στην αντίστοιχη μοριοδότηση.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Με το κυνήγι των προσόντων σε συνδυασμό με την ακρίβεια να έχει ρημάξει το εισόδημα των συναδέλφων, την απόλυση του καλοκαιριού να τους οδηγεί σε άλλους κλάδους για να βγει το μεροκάμματο και τις διακοπές να αποτελούν απαγορευμένη λέξη, έρχονται να προστεθούν και τέτοια γραφειοκρατικά εμπόδια που κάποιους θα τους αδικήσει στους πίνακες, αλλάζοντάς τους ολόκληρο τον προϋπολογισμό και την οικογενειακή ζωή.

Ο σύλλογος Π.Ε. Αναατολικής Αττικής «ο Σωκράτης» απαιτεί εδώ και τώρα το Υπουργείο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουν οι Διευθύνσεις να διορθώσουν τα λάθη που έχουν γίνει στους φακέλους του ΟΠΣΥΔ σε όλους τους συναδέλφους.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ να οργανώσει άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο για το ζήτημα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

……………………………………………………………………………………………………………..

Συναδέλφισσες, συνάδελφοιεπειδή έχει γίνει αλαλούμ με την εισαγωγή των στοιχείων των συναδέλφων αναπληρωτών στους πίνακες Ειδικής Αγωγής, ενημερώστε όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους να ελέγξουν αν περάστηκαν όλα όσα οι ίδιοι εισήγαγαν και στη συνέχεια να απευθυνθούν στις Διευθύνσεις τους άμεσα λέγοντας τα λάθη και τις παραλείψεις.

Για τους συναδέλφους αναπληρωτές των σχολείων του Συλλόγου μας, μετά από επικοινωνία της προέδρου του Συλλόγου μας ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ με την Α Δνση, μας ενημέρωσαν ότι όσοι αναπληρωτές έχετε προβλήματα με τους πίνακες να τα στέλνετε στο email για τους αναπληρωτές της Α Δνσης κι από κει προωθούνται στο Υπ Παιδείας από το οποίο ζητάμε να παρέμβει και να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με δική τους ευθύνη!

Το email ειναι:
dim@dipe-a-athin.att.sch.gr
Παράκληση προωθήστε αυτό το μέιλ παντού, για να μη μείνει κανείς συνάδελφος αναπληρωτές έξω από τους πίνακες, άρα άνεργος για 2 χρόνια! Για να μην περάσουν συνάδελφοι όσα πέρασαν προηγούμενοι με το παράβολο κλπ.
Παράκληση στέλνετε και ενημέρωση στον email του Συλλόγου μας όσοι έχετε πρόβλημα!!!
Καλή δύναμη και συνέχεια σε όλους και όλες!
Για το ΔΣ
Η Προεδρος
Θεοδώρα Δριμάλα