Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 18.00

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 Η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει κινδύνους γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Από την άλλη το ΝΑΤΟ προετοίμαζε το έδαφος για αυτή την κατάσταση από το 2014 όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιώντας και τους Ναζί στο τότε πραξικόπημα στην Ουκρανία. Παράλληλα, το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει νομιμοποιήσει στην πράξη την εισβολή της Ρωσίας, μέσω αναρίθμητων επεμβάσεων από τη Γιουγκοσλαβία έως τη Συρία.

 Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για γιγάντωση του κινήματος Ειρήνης.

 Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί την διέξοδο των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με ακόμα πιο άγρια μέσα που βυθίζει τους λαούς στη δυστυχία, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Οι αρνητικές συνέπειες του πολέμου, είναι ήδη μεγάλες τόσο για τον ουκρανικό λαό όσο και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Πέρα από το μακελειό σε ανθρώπινες ζωές, δυναμώνουν ακόμα περισσότερο οι ροές των προσφύγων και ξεριζωμένων από τον τόπο τους.

 Ο λαός της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών – Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο.
  • Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
  • Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό