Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Οι εκλογές της 9 – 6 – 2022, για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αντιπροσώπων στην 91η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε., να πραγματοποιηθούν αποκλειστικά δια ζώσης, χωρίς τη χρήση «ηλεκτρονικής κάλπης

Οι εκλογές της 9 – 6 – 2022,

για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας και αντιπροσώπων στην 91η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.,

να πραγματοποιηθούν αποκλειστικά δια ζώσης,

χωρίς τη χρήση «ηλεκτρονικής κάλπης

 Η πρότασή μας για αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές βασίζεται:

α)  στην ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (4/10/2022), η οποία καλεί όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να μην υλοποιήσουν τις διατάξεις περί ηλεκτρονικών εκλογών, 

β) στο καταστατικό του σωματείου και της Δ.Ο.Ε. που δεν προβλέπει «ηλεκτρονικές εκλογές» και «επιστολική ψήφο», 

γ) στο γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣΤΕ σε σχέση με τη συνταγματικότητα του ν. 4808/2021, 

δ) στις σοβαρές ενστάσεις που εκφράζονται ακόμα και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε σχέση με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και την κατάργηση της ιδιωτικότητας της ψήφου.

Είναι επικίνδυνη στρέβλωση να θεωρείται δημοκρατική διαδικασία η διεξαγωγή εκλογών, χωρίς ενημέρωση, χωρίς ζωντανή συζήτηση, χωρίς αντιπαράθεση, χωρίς ανταλλαγή απόψεων.

Καμία δημοκρατική διαδικασία δε διασφαλίζεται από τον καθένα ξεχωριστά, με το πάτημα ενός κουμπιού (like/dislike), μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή από τον καναπέ του σπιτιού του, γιατί 

1. Η μυστικότητα της ψήφου δεν είναι εγγυημένη

2. Τα εκλογικά αποτελέσματα μπορούν να παραποιηθούν

3. Δίνεται μεγαλύτερη δυνατότητα εξαναγκασμού και εξαγοράς ψήφων

Η συζήτηση για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν είναι καινούργια, είναι παλιά και έχει πάντα τον ίδιο στόχο. 

Προσπαθούν να βρουν νέες μορφές χειραγώγησης των εργαζομένων. 

Φοβούνται την οργανωμένη δράση και την πάλη των εργαζομένων και θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, αφυδατωμένες από τις μαζικές διαδικασίες και τη ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. 

Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, κλεισμένους στο καβούκι τους, μακριά από τη ενεργή δράση του σωματείου.

Στήνουν έναν τεράστιο μηχανισμό ελέγχου των εργαζομένων, παρακολούθησης ακόμα και της ψήφου του, μέσα από την κατάργηση της μυστικότητας και της ιδιωτικότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Σε συνθήκες κρίσης, οραματίζονται ανενεργούς και αδρανείς εργαζόμενους, ώστε χωρίς εμπόδια και αντιστάσεις να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Σε αυτή την κατεύθυνση παίρνουν μέτρα, «αποφασίζουν και διατάσσουν».

Είναι αναγκαίο να τους χαλάσουμε τα σχέδια, με όπλο μας τη συλλογικότητα οργανώνουμε τη δράση και την αντίδραση στα σχέδια τους. 

Απαντάμε συλλογικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κλιμακώσει την επίθεση στα συνδικάτα, να παρέμβει στη δομή τους και στη λειτουργία τους. Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας από το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την κρατική παρέμβαση.

Συμμετέχουμε μαζικά, με τη φυσική μας παρουσία στις εκλογές του Συλλόγου μας. Δίνουμε απάντηση στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. 

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας τη Δευτερα 6 Ιουνίου 2022 στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης στις 6:00μμ.

Μυτιλήνη 26 5 2022