Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Νέος άθλιος αυταρχικός κατήφορος κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘΑ! Για μια ακόμη φορά σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς!

Δήλωση των εκλεγμένων της ΑΣΕ στα ΔΣ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τον νέο άθλιο, αυταρχικό κατήφορο κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘΑ

  • Για μια ακόμη φορά σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς!

  • Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

  • Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση με τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, για μια ακόμη φορά, σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης! Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (επιδόθηκε σήμερα 7/2 σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και εκδικάζεται αύριο, 8/2 το μεσημέρι 13:30) προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Το νέο αυταρχικό παραλήρημα, δείχνει ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, έχουν ηττηθεί συντριπτικά από την παλικαρίσια στάση του κλάδου, ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι συσπειρωμένη με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Είναι ομολογία, πως δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβάλλουν την αξιολόγηση παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή. Παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς τόσο καιρό από τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ, η αξιολόγησή τους στο Α1 επίπεδο, πάτωσε και βλέποντας πως τώρα στο Α2 θα ξαναφάνε χαστούκι, αυτή τη φορά από τους διευθυντές-ντριες και τους προϊσταμένους-ες, προχώρησαν στην δοκιμασμένη τακτική των τελευταίων ετών. Κάθε εκπαιδευτικός, πλέον βλέπει πως έπεσε η μάσκα και αυτού του Υπουργού «Παιδείας», παρά το ήπιο προφίλ που «έπλεκαν» διάφοροι καλοθελητές.

Μετά τα ΜΑΤ στους φοιτητές που παλεύουν για πτυχία με αξία, με τις επιθέσεις και τη συκοφαντία απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά, ξαναβάζουν στο στόχο και τους αγνωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αποδεικνύεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο, πως η πραγματική μειοψηφία μέσα στην κοινωνία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων αφού μόνο με την καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους κλάδους που ένας – ένας ξεσηκώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ ΠΛΕΟΝ!

Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση, για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

  • Καλούμε τώρα, άμεσα τις ομοσπονδίες, ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία για αύριο 8/2, μέρα που εκδικάζεται η άθλια προσφυγή!
  • Άμεση συνεδρίαση των ΔΣ των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ώστε να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στα σχέδια και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8/2 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Αθήνα, 7/2/2024