Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Με κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας διεκδίκησαν τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Με κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας διεκδίκησαν τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/317262/me-kinitopoiisi-sto-yp-paideias-diekdikisan-ti-monimopoiisi-ton

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, απαίτησαν την Παρασκευή εκπαιδευτικά σωματεία με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Εκπρόσωποι τους αναφέρθηκαν στην ομηρία στην οποία έχουν τεθεί χιλιάδες νεοδιόριστοι οι οποίοι σύμφωνα με το υπουργείο δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν μετά από δύο χρόνια υπηρεσίας όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά θα προηγηθεί η αξιολόγησή τους.

https://youtu.be/mJA_l83d3Lg

Στη συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών με την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου και της κυβέρνησης να κάνει τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν μετά από αγώνες, μετά από χρόνια δουλειάς σαν συμβασιούχοι, μετά από υποχρεωτική παραμονή στον τόπο διορισμού τους μακριά από τις οικογένειες τους, όχημα για την προώθηση της ατομικής αξιολόγησης.

https://youtu.be/fOsj7fM0Cks

Έγινε σαφές, όπως τόνιζαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να συνδεθεί η μονιμοποίηση με την ατομική αξιολόγηση την οποία έχει απορρίψει ο κλάδος μέσα από τους αγώνες για τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της. Σημείωναν πως οι εκπαιδευτικοί μέσα από συλλογικό αγώνα θα ακυρώσουν τους σχεδιασμούς που τσακίζουν το δικαίωμα στη δουλειά, διεκδικώντας μόνιμη σταθερή δουλειά, μονιμοποίηση των αναπληρωτών.