Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα – «Ο αγώνας θα κλιμακωθεί» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα – «Ο αγώνας θα κλιμακωθεί» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με τη διαβεβαίωση ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου, εκτός από τους δασκάλους και τους καθηγητές, συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, γονείς, μαθητές και φοιτητές ανταποκρινόμενοι στα σχετικά καλέσματα του ΠΑΜΕ, της ΑΣΓΜΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, Φοιτητικών Συλλόγων Παιδαγωγικών Σχολών, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» και εργατικών σωματείων.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Ν. Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Χρ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή και Γ. Δελή, βουλευτή, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εκπαιδευτικών.Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων μετέφεραν την αποφασιστικότητά τους να ακυρώσουν μέσα από τον αγώνα τους την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που αποτελεί το επόμενο βήμα στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, ενώ τη συμπαράσταση των μαθητών στον δίκαιο αγώνα των δασκάλων και των καθηγητών τους εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών της Αθήνας καθώς και εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Παιδαγωγικών Σχολών.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν οι ομιλίες του Γ. Στεφανάκη και του Μ. Μπεκρή που μετέφεραν την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην «e-food» και την COSCO αντίστοιχα στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Ακολούθησε μία μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου αποτέλεσε αντανάκλαση της μεγάλης επιτυχίας της απεργίας. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τη ΔΟΕ, τα ποσοστά συμμετοχής στην

Παράλληλα, φωνάζοντας «Δάσκαλε εμπρός μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και «Κούλη-Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας τους ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 70%, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στη Δευτεροβάθμια, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.Έξω από το θέατρο «Ρεξ», που βρίσκεται υπό κατάληψη, η πορεία εξέφρασε τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ 85.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το σχέδιό τους είναι σχολεία-μαγαζιά, με τους γονείς-πελάτες και αμόρφωτα παιδιά» και «Σχολείο-επιχείρηση και ο γονιός-πελάτης, το νέο σας σχολείο είναι εφιάλτης», οι εκπαιδευτικοί ξεσκέπασαν τις πραγματικές στοχεύσεις των κυβερνητικών μέτρων για την αξιολόγηση.