Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ ΛΕΣΒΟΥ: ΑΣΕ ΛΕΣΒΟΥ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/4

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/4

Δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο μας!

Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει από τις συγκλονιστικές στιγμές που ζήσαμε σαν κλάδος, με τις αίθουσες να γεμίζουν από συναδέλφισσες/ους που με πείσμα και σθένος απάντησαν πως η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί και οι απειλές δε τους σταματούν. Η απεργία στις 17 Απριλίου, όπως ψηφίστηκε άλλωστε και στη συνέλευση του ΣΕΠΕ Λέσβου, αποτελεί κλιμάκωση αυτού του αγώνα.

Αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι. Αγώνα για το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια, αγώνα για το δικαίωμα στην απεργία!

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει, έστω και τώρα, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, κόντρα στις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ.

Εφόσον αυτό δεν πραγματοποιηθεί καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ του ΣΕΠΕ Λέσβου να σεβαστούν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και να κηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας στις 17 Απριλίου.

Οι μαζικές συνελεύσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν τη διάθεση του κλάδου για συνέχιση και κλιμάκωση και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις και να διευκολύνει τους συναδέλφους για συμμετοχή στις όποιες δράσεις, όπως για παράδειγμα, για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης στις 12/4 θα έπρεπε εγκαίρως να προκηρυχθεί στάση εργασίας για τη δυνατότητα συμμετοχής όλων μας!

Τέλος, υπενθυμίζουμε σε όλες/ους τις/ους συναδέλφισσες/ους ότι η Απεργίαποχή που προκηρύχθηκε από τη ΔΟΕ στις 2/4/24 είναι σε ισχύ! Καμία προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ δεν έχει υπάρξει προς αυτή μέχρι τώρα.

Μυτιλήνη 15/04/2024