Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ ΛΕΣΒΟΥ: Αγωνιστική συνέχεια μετά την μαζικότατη συνέλευση στις 3/4/2024

Αγωνιστική συνέχεια μετά την μαζικότατη συνέλευση στις 3/4/2024

Συναδέλφισσες /οι, χαιρετίζουμε για ακόμα μια φορά τους συναδέλφους του ΣΕΠΕ Λέσβου που γέμισαν χθες ξανά, για δεύτερη φορά, την αίθουσα του 6ου Δημοτικού Σχολείου! Στην επαναληπτική γενική συνέλευση του συλλόγου μας συμμετείχαν 125 συνάδελφοι. Κι αυτή τη φορά βέβαιοι για το δίκιο του αγώνα τους, τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν την βαθιά επιθυμία τους για τη συνέχιση του αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι στην ολομέλεια των προέδρων είχε αποφασιστεί η επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής, και ο δικός μας σύλλογος αποφάσισε την προκήρυξη Α/Α από τον ΣΕΠΕ Λέσβου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων όσο και την αλληλεγγύη τους στους δεκάδες Συλλόγους που έχουν ήδη προκηρύξει!

Ο αγώνας είναι τώρα στα χέρια των ίδιων των εκπαιδευτικών! Έσπασαν το φόβο των δικαστικών προσφυγών, των απειλών για διώξεις, ακόμα και την ανοιχτή ή καλυμμένη τρομοκρατία στελεχών εκπαίδευσης και όχι μόνο… Διέψευσαν παράλληλα όλους όσους μιλούσαν για «άμαζες Γενικές Συνελεύσεις», ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει ολομέλεια» ή πως «η απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων είναι πρόσχημα».

Η χθεσινή μαζικότατη συνέλευση μας έδωσε δύναμη και με αυτή τη δύναμη θα συνεχίσουμε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ακόμα παραπάνω!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναγνωρίζει και φοβάται τον αγώνα των εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από τις αποφάσεις της Ολομέλειας Προέδρων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κλιμάκωση του αγώνα, το υπουργείο παιδείας επιστρέφει με νέες απειλές. Με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα, η οποία επικαλείται το άρθρο 56 του νόμου 4823/2021, απειλούνται με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολείων, καθώς και προϊστάμενες και προϊστάμενοι, δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση. Οι συνάδελφοι θα σταθούν ξανά στο ύψος τους!

Καμιά απειλή, καμιά τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!!!

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στην Κλαδική Απεργία στις 16 Απρίλη και στην Πανεργατικη Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απρίλη!

Έχουμε τη θέληση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε!

Για τα Σχολεία μας, για τα Εργασιακά μας Δικαιώματα, για το δικαίωμα στην Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!