Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Ενημερωτικό Σημείωμα της Σοφίας Καζαμία Αντιπροέδρου στο ΔΣ ΣΕΠΕ ΛΕΣΒΟΥ με την ΑΣΕ

Ενημερωτικό Σημείωμα της Σοφίας Καζαμία Αντιπροέδρου στο ΔΣ ΣΕΠΕ ΛΕΣΒΟΥ με την ΑΣΕ

Συναδελφοι – ισσες:
    Μετά απο επισκέψεις σε σχολεία της Λέσβου και ερωτήματα που προέκυψαν ,θα θέλαμε να θίξουμε τρία ζητηματα, που απασχολούν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους και εχουν αντικτυπο κυρίως στα μορφωτικά δικαιωματα των μαθητών μας, αλλά και στις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών.
  1.  Έγκαιρα και μάλιστα πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ ΣΕΠΕ Λέσβου, και ταυτόχρονα απαιτήσαμε από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να προβλεφθεί προσωπικό ασφαλείας, ( με βάση τη Μυτιλήνη – Μύρινα – Καλλονή – Γέρα) για την κάλυψη λειτουργίας των δημοτικών σχολείων – νηπιαγωγείων από έκτακτες ανάγκες απουσίας  εκπαιδευτικών ( αναρρωτικές – σοβαρά οικογενειακά προβλήματα ….)
 Τονίσαμε ότι τόσο στα νηπιαγωγεία όσο και στα δημοτικά σχολεία ειναι απολύτως αναγκαίο να αντικαθίστανται οι συνάδελφοι που λόγω ασθένειας ή σοβαρων οικογενειακών προβλημάτων χρειάζεται να απουσιάζουν με άδεια. Ανάγκη που χρειαζεται να διεκδικηθει και απο το γονεϊκό κίνημα αφού αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα και με τις χαμένες διδακτικές ώρες καθώς και με το κλεισιμο ολοημερων τμηματων. Ειδικά στα νηπιαγωγεία με τη διαχρονική αδικία με το ωράριο των νηπιαγωγών και το φόρτο εργασίας, ειναι αναγκαία η παρουσία επιπλέον νηπιαγωγού σε διθεσια και άνω σχολεία. 
  2.  Όσον αφορά τα οργανικά κενά, έγκαιρα καταθέσαμε τις προτάσεις μας να συσταθούν οργανικές θέσεις στην αρχή της χρονιάς και για τις ειδικότητες, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών. Για να έχει νόημα, για να γίνει πράξη και να μην μενει κενό γράμμα απαιτούνται μόνιμοι διορισμοί, απαιτείται μονιμοποίηση των συναδέλφων αναπληρωτών και νεοδιόριστων. Επισυνάπτεται και το έγγραφο του ΣΕΠΕ Λήμνου όσον αφορά τη σύσταση νεων οργανικων θεσεων με βαση τις υφιστάμενες ανάγκες. 
  3.  Το τρίτο ζήτημα αφορά τις σχολικές επιτροπές των δυο Δήμων του νησιού. Λόγω προβλημάτων στα σχολεία έχουμε ζητησει ως παραταξη να προγραμματιστούν συναντήσεις με τις σχολικές επιτροπές για ενημέρωση και για δρομολόγηση άμεσης επίλυσης προβλημάτων σε σχολικές μονάδες που εχουν χρόνια να επιλυθούν (σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, ασφαλεια και διαμορφωση αυλειων χώρων, προκάτ, γιαπιά, υπόγεια, σεισμοί καθαριότητα, θέρμανση, λογαριασμοί ρευματος, παιδαγωγικο υλικό, βιβλια, κ.α). Όση καλή πρόθεση και φιλοτιμο να εχουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητων, είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των Δήμων να υπάρχει η αναγκαία χρηματοδοτηση για την κάλυψη των σύγχρονων ανάγκων όλων των σχολικών μονάδων. 

                                               Σοφία Καζαμία
                                  Αντιπρόεδρος στο ΔΣ ΣΕΠΕ Λέσβου
                          με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
...................................................................................................

Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Συλλόγου: sepelimnou@gmail.com

Διεύθυνση Ιστοσελίδας Συλλόγου: www.sepelimnou.gr

 

Προς

Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Υπουργείο Παιδείας

Βουλευτές νομού

Κοινοποίηση

ΔΟΕ

ΜΜΕ

Μέλη Συλλόγου

Θέμα : Σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία της Λήμνου

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους τους, σύσταση οργανικών θέσεων.

Είναι αιτήματα που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη ανάγκη να διδάσκονται οι μαθητές όλα τα αντικείμενα στο σχολείο, από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Με βάση και τη σχετική εγκύκλιο που εστάλη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπου μεταξύ άλλων ζητούν και εισήγηση για σύσταση επιπλέον θέσεων, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για τα σχολεία της Λήμνου τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών του νησιού μας :

 • 3 (τρεις) οργανικές θέσεις ειδικότητας ΠΕ08 καλλιτεχνικών (σήμερα υπάρχει μία οργανική θέση που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου).
 • 2 (δύο) οργανικές θέσεις ειδικότητας ΠΕ91 θεατρικής αγωγής (σήμερα δεν υπάρχει καμιά οργανική θέση).
 • 1 (μία) οργανική θέση ειδικότητας ΠΕ07 γερμανικής Γλώσσας (σήμερα δεν υπάρχει καμιά οργανική θέση).
 • 2 (δύο) επιπλέον οργανικές θέσεις ειδικότητας ΠΕ79.01 Μουσικής.
 • 1 (μία) επιπλέον οργανική θέση ειδικότητας ΠΕ86 πληροφορικής.
 • Από 1 (μία) οργανική θέση για τις ειδικότητες εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή, σχολικού νοσηλευτή, ειδικού βοηθητικού προσωπικού για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.
 • τη σύσταση οργανικών θέσεων λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή για το ΚΕΔΑΣΥ Λήμνου.
 • τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την στελέχωση του ΚΕΔΑΣΥ Λήμνου με μόνιμο εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.
                                                      8/2/2023