Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις του ΔΣ ΣΕΠΕ Λέσβου στη συνεδρίαση στις 11/05/2022 Απαράδεκτο να γίνουν εκλογές στο σύλλογο μας και με ηλεκτρονικό τρόπο!!!

Ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις του ΔΣ ΣΕΠΕ Λέσβου στη συνεδρίαση στις 11/05/2022

Απαράδεκτο να γίνουν εκλογές στο σύλλογο μας και με ηλεκτρονικό τρόπο!!!

Συνάδελφοι –ισσες:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λέσβου (ΠΑΜΕ), καταδικάζει απερίφραστα τη στάση των υπολοίπων δυνάμεων που εκπροσωπούν το σύλλογο μας στο ΔΣ. Οι παρατάξεις που πλειοψηφικά εκπροσωπούν το σύλλογό μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΕΡΑ ( ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ), αποφάσισαν για μια ακόμα φορά να γυρίσουν τις πλάτες σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν. Για πρώτη φορά το σωματείο μας θα πραγματοποιήσει εκλογές όχι μόνο δια ζώσης, αλλά και με το παράλληλο σύστημα των ηλεκτρονικών εκλογών, εφαρμόζοντας τις επιταγές του νόμου Χατζηδάκη. Με το πρόσχημα της νομιμότητας και της διασφάλισης της ύπαρξης του συνδικαλιστικού μας οργάνου, η ΔΑΚΕ πρότεινε και ΕΡΑ , ΔΗΣΥ υπερψήφισαν, την ύπαρξη του παράλληλου συστήματος, πρακτική που όλος ο κλάδος είχε καταδικάσει στην προηγούμενη προσπάθεια εφαρμογής των ηλεκτρονικών ψευδο-εκλογών των αιρετών αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια το 2020.

Η συζήτηση για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν είναι καινούργια, είναι παλιά και έχει πάντα τον ίδιο στόχο, την αποδυνάμωση της οργανωμένης δράσης και της πάλης των εργαζομένων αξιοποιώντας νέες μορφές χειραγώγησης τους.

Ο κλάδος τις απέρριψε με τη συντριπτική του αποχή, καταδικάζοντας την απροκάλυπτη παρέμβαση του Υπουργείου, γιατί :

  • καμία δημοκρατική διαδικασία δε διασφαλίζεται από τον καθένα ξεχωριστά, με το πάτημα ενός κουμπιού μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή από τον καναπέ του σπιτιού του,

  • κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της νοθείας και της παραποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων της «ηλεκτρονικής κάλπης». Ούτε φυσικά είναι διασφαλισμένη η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων και η εξασφάλιση της μοναδικότητας και της μυστικότητας της ψήφου,

  • δεν μπορεί να αποκλειστούν δυσκολίες στη σύνδεση του διαδικτύου ή πιθανότητα δυσλειτουργίας με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό ψηφοφόρων από τη διαδικασία.

Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι πάνω από 600 πρωτοβάθμια σωματεία σε μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΣΥΑΠΕ κ.ά.) έχουν πραγματοποιήσει δια ζώσης εκλογές, χωρίς «ηλεκτρονική κάλπη» και δεν είχαν πρόβλημα ούτε με την νομιμοποίησή τους ούτε με τις τράπεζες. Είναι ξεκάθαρο πως με το πρόσχημα της νομιμότητας οι συγκεκριμένες παρατάξεις ευελπιστούν να καταδικάσουν τον κλάδο και να τον οδηγήσουν σε αδράνεια.

Τη στιγμή που το ζήτημα της πλαισίωσης και της συσπείρωσης των μελών του συλλόγου μας από όλο και περισσότερους συναδέλφους αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε και που θα έπρεπε να μας απασχολεί, η πλειοψηφία του ΔΣ κινείται ξεκάθαρα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η μαζική αντίδραση όλων των εργαζομένων απέναντι στον νόμο έκτρωμα, που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση, δείχνει το δρόμο. Απαξιώνοντας τον αγώνα δεκάδων σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον εμβληματικό αγώνα των εργαζόμενων στην COSCO, στην eFood, σε μια σειρά κλάδους που στην πράξη έχουν ακυρώσει τον νόμο έκτρωμα, αποφάσισαν να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του κλάδου.

Καμία εντύπωση δεν μας κάνει η στάση αυτών των δυνάμεων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Δεν αποτελεί φόβο ή άγνοια. Είναι πολιτική επιλογή. Για μας η κίνηση αυτή αποτελεί μια ακόμα αποδειξη της προσπάθειας του κυβερνητικού συνδικαλισμού να επιβάλλει εκ των έσω την πολιτική που καταδικάζει τα σωματεία μας. Τη στιγμή που ο λαός υποφέρει από τις συνέπειες την αντιλαϊκής πολιτικής, τη στιγμή που υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης όλο και πιο ισχυρών σωματείων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία του ΔΣ επιχειρεί να αποδυναμώσει το σωματείο μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με όλες τις δυνάμεις της παλεύει να δυναμώσει το κίνημα για το τσάκισμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του νόμου Χατζηδάκη που θέλει να βάλει τα σωματεία στο γύψο. Κριτήριο της στάσης μας είναι η ενότητα του κλάδου και το μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση τους
και να τους γυρίσει την πλάτη! Δεν απογοητευόμαστε, συστρατευόμαστε με το σωματείο μας, διεκδικούμε και καταδικάζουμε στην πράξη αυτές τις πρακτικές.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να περιφρουρήσουν με τη στάση τους και τη συμμετοχή τους τη φυσιογνωμία των Σωματείων μας. Όλες και όλοι στις δια ζώσης διαδικασίες των ΓΣ και των εκλογών. Για να αλλάξουμε την κατάσταση στα σωματεία και την Ομοσπονδία!

Η υπονόμευση των ζωντανών διαδικασιών και η απομαζικοποίηση των Σωματείων ΔΕ θα περάσουν!

Μυτιλήνη 12/05/2022