Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: ΕΛΜΕ Πειραιά: Κατάληψη στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις (VIDEO – ΦΩΤΟ)

ΕΛΜΕ Πειραιά: Κατάληψη στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις (VIDEO – ΦΩΤΟ)


​Σε κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά, προχώρησαν η ΕΛΜΕ Πειραιά, Εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι και μαζικοί φορείς της περιοχής, καταγγέλλοντας την στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς, κλείδωσε το γραφείο του και εξαφανίστηκε.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε κατάληψη της ΔΙΔΕ, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποχώρησαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Η συνάντηση θα γινόταν στο πλαίσιο της κινητοποίησης ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις που έχει εξαπολύσει ο Διευθυντής κατά του διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Περάματος, αλλά και μιας αναπληρώτριας καθηγήτριας, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Νωρίτερα η ΕΛΜΕ Πειραιά, πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

https://youtu.be/GR2CnkRZ9lA

Στην κινητοποίηση, που παρά τη συνεχή βροχή ήταν μαζικότατη, συμμετείχαν εργατικά σωματεία, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Ομάδες Γυναικών και άλλοι μαζικοί φορείς.

https://youtu.be/DCztuXX1-mo

«Είναι φανερό ότι η στάση του νέου διευθυντή ΔΙΔΕ αυτή δεν γίνεται τυχαία», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Πειραιά, επισημαίνοντας πως «η κλιμάκωση του αυταρχισμού, η προσπάθεια τρομοκράτησης γίνεται με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας».

«Δεν θα περάσουν η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός! Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείχνουν τον φόβο τους, την αποστροφή τους απέναντι στους αγώνες, την αδυναμία τους να πείσουν τον οποιοδήποτε για την άδικη, ταξική πολιτική τους. Ένα μεγάλο, πλατύ κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από σωματεία (34 μέχρι στιγμής) και εκπαιδευτικούς είναι σε εξέλιξη. Όπλο μας η αλληλεγγύη, κανένας μόνος του!», υπογραμμίζει ακόμη.
https://collect.wetransfer.com/board/s20m8p93ojq4ereeu20221130111826