Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 1η ΜΕΡΑ της 91ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ- ΣΤΟ ΟΡΘΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 1η ΜΕΡΑ της 91ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ- ΣΤΟ ΟΡΘΟ

Ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 26/6/2022, η 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Με την έναρξη των διαδικασιών, τέθηκε από τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών το ζήτημα της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν με ηλεκτρονικές εκλογές.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ τόνισαν ότι «εδώ και 2 χρόνια δίνεται μια μεγάλη μάχη ενάντια στον ν.Χατζηδάκη. Έναν νόμο που αποτελεί βαθιά αντιδραστική τομή καθώς επιχειρεί να βάλει χέρι στη λειτουργία και τη ζωή των συνδικάτων…

Η κυβέρνηση της ΝΔ «τα βρήκε σκούρα» και θα τα βρει ακόμα πιο δύσκολα ως προς την εφαρμογή του νόμου. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα παλέψαμε και τον ακυρώσαμε στην πράξη. Τα παραδείγματα είναι πολλά και δείχνουν ότι η αντίθεση στον νόμο, είναι μονόδρομος: Από την Cosco και τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, μέχρι τον αγώνα του κλάδου μας ενάντια στις Ηλεκτρονικές Εκλογές αιρετών. Ως εκ τούτου το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, στην πράξη…

Η απόφαση ορισμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων να προχωρήσουν στους συλλόγους τους σε διαδικασίες Η/Ε, δεν είναι αποτέλεσμα πίεσης αλλά συνειδητή πολιτική απόφαση υλοποίησης των κυβερνητικών επιλογών…

Ως ΑΣΕ επιδιώκουμε να γίνει συνέδριο με καθαρούς όρους και γνήσιους αντιπροσώπους, που θα βάλει φραγμό στον ν.Χατζηδάκη. Αυτό θα κριθεί και από τη νομιμοποίηση ή μη από αυτή τη Γ.Σ. των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν με Η/Ε. Κάλεσαν τέλος όλες τις παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Τελικά, με ευθύνη των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ συνεπικουρούμενες από τις δυνάμεις του ΔΙΚΤΥΟΥ, αποφασίστηκε η επικύρωση των διαδικασιών των Η/Ε που ουσιαστικά συνιστά πολιτική συμφωνία των συγκεκριμένων παρατάξεων με τον ν.Χατζηδάκη και με την άμεση παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στα συνδικάτα.

Οι εργασίες της 91ης Γενικής Συνέλευσης συνεχίστηκαν με την ψήφιση του Κανονισμού της Γενικής Συνέλευσης και τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων.

Στο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος της ΑΣΓΜΕ Στέλλα Βαλαβάνη τόνισε ότι «μέσα από το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα και τους Συλλόγους Γονέων, θα είμαστε δίπλα σας, θα είμαστε μαζί σας, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών».

Από τη μεριά της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών η Νούτσου Δήμητρα κάλεσε σε ξεσηκωμό ενάντια στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με «σημαία» το μοναδικό αίτημα που αποτελεί λύση στο πρόβλημα της αδιοριστίας για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση: Για μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών άμεσα, πριν την έναρξη της επόμενη σχολικής χρονιάς.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την κριτική των συνέδρων επί των Οικονομικών Πεπραγμένων και της δράσης της ΔΟΕ την περασμένη τριετία.

Περισσότερες τοποθετήσεις μπορείτε να δείτε παρακάτω:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ – ΚΥΖΙΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΣΕ ΩΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΔΟΕ.

Αθήνα 26-6-2022

Το Γραφείο Τύπου