Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις σημερινές κινητοποίησεις των εκπαιδευτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις σημερινές κινητοποίησεις των εκπαιδευτικών

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864

Site: https://pamehellas.grE-mail:pame@pamehellas.grTwitter: https://twitter.com/PAMEhellas

Αθήνα 15.02.23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς, που κυριολεκτικά, σήμερα, πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη τη χώρα, σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια γεμάτα παλμό και μαχητικότητα.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, σε ποσοστά που αγγίζουν τη συμμετοχή της απεργίας του Οκτώβρη του 2021, επιβεβαιώνει το δίκιο του αγώνα τους, την ανάγκη να συνεχίσουν, μέχρι τέλους, την πάλη ενάντια στο κατηγοριοποιημένο σχολείο που προσπαθούν εδώ και 40 χρόνια να φέρουν όλες μαζί και εναλλάξ οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν ότι δεν πάει άλλο με το υποβαθμισμένο σχολείο, τις απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, τους τσακισμένους μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια, τα αναλυτικά προγράμματα των εφήμερων δεξιοτήτων και τη λειτουργία των σχολείων με όρους επιχείρησης.

Σήμερα, σπάσανε τον φόβο! Τους τον επιστρέψανε!

Αποδείχθηκε στην πράξη πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνοι! Είχαν στο πλευρό τους, τους γονείς, τους μαθητές μας, τους καλλιτέχνες, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία. Σήμερα μίλησαν οι πολλοί! Μίλησε το δίκιο μας!

Με την αισιοδοξία της σημερινής μαζικής απεργίας, έχουν χρέος και ευθύνη, απέναντι στον παιδαγωγικό τους ρόλο, τους γονείς και τους μαθητές τους, να συνεχίσουν αταλάντευτα την πάλη για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που θα παρέχει ουσιαστική ολόπλευρη μόρφωση σε ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς!