Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Για το χυδαίο σκίτσο της Καθημερινής

Για το χυδαίο σκίτσο της Καθημερινής

Δήλωση των εκλεγμένων στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Για τη χυδαιότητα της Καθημερινής απέναντι στους εκπαιδευτικούς!

Για μια ακόμα φορά το γνωστό «συγκρότημα» ξεπέρασε κάθε όριο ανηθικότητας! Σε ένα χυδαίο σκίτσο στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 8-11-2023, παρουσιάζει την ΟΛΜΕ ντυμένη με αραβική εμφάνιση να κρατά όμηρους και δεμένους μαθητές. Πρόκειται για ακραία και ρατσιστική επίθεση τόσο απέναντι στους Άραβες όσο και απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Η επίθεση αυτή δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε τυχαία. Είναι συνέχεια των απαράδεκτων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και σειράς άρθρων γνωστών κονδυλοφόρων, υπηρετών της κυβέρνησης και απολογητών του ακροδεξιού καθεστώτος Νετανιάχου.

Σκοπός τους είναι να αναχαιτίσουν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό, που εκδηλώνεται στη χώρα μας και σε όλο το κόσμο με ομόθυμη απαίτηση να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, η Ισραηλινή κατοχή, η εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο, να αναγνωριστεί το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να έχει κράτος.

Τους ενοχλεί που οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους με πολύμορφο τρόπο εκδηλώνουν τα αντιπολεμικά τους αισθήματα, κινητοποιούνται μαζικά, γυρνάνε τη πλάτη στη προπαγάνδα της κυβέρνησης, στους κονδυλοφόρους της και στα αφεντικά τους.

Όμηρους κρατάει τους μαθητές η πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει τα μορφωτικά τους δικαιώματα και υψώνει ανυπέρβλητα ταξικά εμπόδια στο δικαίωμα τους να σπουδάσουν. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας θέλουν οι εκπαιδευτικοί να συμβάλλουμε σε αυτή την ομηρία αναπαράγοντας ανιστόρητες, σκοταδιστικές και ανορθολογικές αντιλήψεις, μέσα από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι! Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στο να σπάσουν αυτά τα δεσμά. Συναισθανόμενοι την ευθύνη που πηγάζει από το ρόλο μας, την επιστημονική εγκυρότητα θα διδάξουμε στους μαθητές μας την ιστορική αλήθεια. Θα τους κάνουμε ικανούς να σκέφτονται, να κρίνουν και α αντιδρούν απέναντι στην αδικία, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, να στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Με τη στάση μας μέσα και έξω από την τάξη θα τους διαπαιδαγωγήσουμε με τις αγωνιστικές αξίες και παραδόσεις του λαού μας.

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Δημήτρης Ακτύπης, Ανδρέας Καργόπουλος