Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

https://www.stonisi.gr/post/51409/aganaktoyn-diamartyrontai-kai-apergoyn-sysswma-kai-mazika-pics-video?fbclid=IwAR2OIoWB-7FmcJOB2GdfE1jORuqmmXQmZK-HSitXg43qEHliFaIibnxTVfs#.Y-y7e-iQODo.facebook

Αγανακτούν, διαμαρτύρονται και απεργούν σύσσωμα και μαζικά!

Μεγάλη συμμετοχή νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών στην κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση- Τα «είπαν» στην Περιφερειακή διευθύντρια και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει αρμοδίως

 Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/2/2023

Αγανακτούν, διαμαρτύρονται και απεργούν σύσσωμα και μαζικά!

Παναγιώτης Μπαλάσκας

Βροντερή η παρουσία σήμερα, Τετάρτη νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών και καθηγητριών στην κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση έξω από το γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Για όσες και όσους παρακολουθούν τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, πράγματι, η συμμετοχή θύμιζε κινητοποίηση του 2014, λόγω της πρωτοφανούς της μαζικότητας.

Ανταποκρίθηκαν λοιπόν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Λέσβου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου τόσο στην απεργία, όσο και στη διαμαρτυρία ακόμα και πολλοί διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων. Μάλιστα η πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βάσω Καλαμιδιώτου εκτιμά ότι απέργησε ποσοστό της τάξης του 50% και επισήμανε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί τους δασκάλους και όχι τον εαυτό της ή τα στελέχη του υπουργείου.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου της Πρωτοβάθμιας και της ΕΛΜΕ Λέσβου ανέβηκε στο γραφείο της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης, Καίτης Στρατάκη για να μεταφέρουν την αγανάκτηση που επικρατεί στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Γιάννης Συκάς, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μισθό εκπαιδευτικών με υπηρεσία 20 ετών, να αντιστοιχεί σε μόλις… 1160 ευρώ! Το μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ, Έφη Γκίκα ρώτησε ευθέως γιατί η κυβέρνηση στην εκπνοή της θητείας της, έπειτα από σκληρή καραντίνα δύο ετών, όπου οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν μαθησιακά κενά και επικοινωνιακές δυσκολίες, επιλέγει να «εκβιάσει» εκπαιδευτικούς με την αξιολόγηση. Και μάλιστα, συνέχισε, εκείνους που μονιμοποιήθηκαν πρόσφατα έπειτα από πολλά χρόνια αδιοριστίας.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1046663133371477&t=6

Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι αυτή η μορφή της αξιολόγησης θέλει να ιδιωτικοποιήσει την εκπαίδευση και ότι οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται καθημερινά από τη μαθητική κοινότητα και τους γονείς, όπως ανέφερε το μέλος της ΕΛΜΕ Λάμπρος Βενετής. Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Καρατόλιος ανέφερε ότι η οργή των εκπαιδευτικών ξεχειλίζει και ότι η κυβέρνηση από τη μία αύξησε τους μαθητές ανά τάξη, δεν δίνει δεκάρα για την υποχρηματοδότηση των σχολείων και στη συνέχεια θέλει να αξιολογήσει μονόπλευρα, κουνώντας το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς ότι τάχα είναι υπεύθυνοι εκείνοι για όλα.

Η Καίτη Στρατάκη, παρά τη θέση της, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τη μαζική συμμετοχή και ανέφερε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο υπουργείο Παιδείας. Διευκρίνισε στις ερωτήσεις που έγιναν ότι δεν έχουν παγώσει οι μονιμοποιήσεις αναπληρωτών.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας ακολούθησε πορεία έως την Πλατεία Σαπφούς.