Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Άρθρο της Σίσσυ Πολυκάρπου,
μέλους του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, γενικού γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος υψώνει την παλαιστινιακή μαζί με την ελληνική σημαία στο Σύνταγμα και κατηγορείται πως «διαταράσσει τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με ξένο κράτος». Ένας Υπουργός Παιδείας κατηγορεί «για αντισημιτισμό» τους εκπαιδευτικούς που στέκονται στο πλάι του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού. Δεν πρόκειται για την υπόθεση βιβλίου φαντασίας, αλλά για δυο γεγονότα που συνδέονται με τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 5 και 6 Νοέμβρη, για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Η βιομηχανία fake news και παραπληροφόρησης δεν κατάφεραν να σβήσουν την ιστορική αλήθεια και το δίκιο του παλαιστινιακού λαού. Οι απειλές, οι απαγορεύσεις και η καταστολή δεν κατάφεραν να σταματήσουν εκατομμύρια λαού σε όλον τον κόσμο, που διαδηλώνει για ειρήνη, δικαιοσύνη, λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Οι δηλώσεις του Υπουργού, κ. Πιερρακάκη, δε μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν και μας προσβάλλουν, γιατί είναι ανιστόρητες, επικίνδυνες και αντιστρέφουν την αλήθεια. Προσβάλλουν την ιστορική μας μνήμη, τα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού, που στο όνομά τους θέλουν να αθωώσουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Αλήθεια, με ποιο δικαίωμα, ο Υπουργός, μας βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τους θύτες, υπερασπιζόμενος τάχα τα θύματα; Οι εκπαιδευτικοί που υπερασπίζονται τα παιδιά της Παλαιστίνης είναι οι ίδιοι που τιμούν τα παιδιά του Άουσβιτς, μεταδίδουν στους μαθητές τους την ιστορική αλήθεια και προσπαθούν με κάθε μέσο να τους θωρακίσουν απέναντι στο δηλητήριο του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού.

Είναι πολύ επικίνδυνη και ανυπόστατη η ταύτιση όσων υπερασπίζονται τον παλαιστινιακό λαό με τους αντισημίτες! Υπάρχουν πολλοί εβραίοι σε όλον τον κόσμο που διαμαρτύρονται για το έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων. Ακόμα και μέσα στο Ισραήλ υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης. Η κυβέρνηση Νετανιάχου βάφει τα χέρια της με το αίμα αθώων ανθρώπων, δολοφονεί παιδιά, αμάχους, γιατρούς, δημοσιογράφους, καταστρέφει νοσοκομεία, σχολεία και εκκλησίες! Αυτό το έγκλημα δεν μπορούμε να το αποσιωπήσουμε! Κι ας απορούν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι «πώς είναι δυνατό να θεωρούν το Ισραήλ οι εκπαιδευτικοί επιτιθέμενο κράτος!» Δεν τους τα είπαν καλά. Δεν το θεωρούμε, αλλά είναι κράτος – καταχτητής, κράτος – τρομοκράτης, κράτος – δολοφόνος!

Οι εκπαιδευτικοί που κατηγορεί ο Υπουργός για «τυφλό φανατισμό» και «ποδηγέτηση της ελεύθερης σκέψης των μαθητών» δίνουν πραγματική μάχη μέσα στις σχολικές αίθουσες, για να μην επικρατήσει ο ανορθολογισμός και η αντιεπιστημονικότητα που πολλές φορές διέπει ακόμα και τα σχολικά εγχειρίδια και τα προγράμματα σπουδών. Είναι οι ίδιοι που δεν ανέχονται φασίστες μέσα και έξω από τα σχολεία, που αγκαλιάζουν τα προσφυγόπουλα, που δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Αυτή είναι η πραγματική μάχη κόντρα στον αντισημιτισμό, το ρατσισμό, το φασισμό. Για τον Υπουργό όμως, η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν κράτος δικό τους και να ζουν ελεύθεροι στην πατρίδα τους, είναι τυφλός φανατισμός.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, όπως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου οι εκπαιδευτικοί πρωτοστάτησαν στην πάλη των μαθητών, των γονιών και των εργαζομένων, για να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά φασιστικές ομάδες σε σχολεία και γειτονιές. Με τα σωματεία τους, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με το λαό των δυτικών συνοικιών της πόλης μας, εργατικά σωματεία και άλλους φορείς, προχώρησαν σε συλλαλητήρια και δράσεις μέσα στο σχολείο και τις γειτονιές, που έστειλαν τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους. Τα κυβερνητικά στελέχη τότε, έλαμψαν δια της απουσίας τους, άφησαν απροστάτευτους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ή «χάιδευαν» τους φασίστες, κρατώντας «ίσες αποστάσεις» και «καταδικάζοντας τη βία από όπου και αν προέρχεται»(!) Οι δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κόπτση και της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως έδιναν «αέρα στα πανιά» των φασιστών. Αυτόν τον αέρα έκοψαν οι εκπαιδευτικοί που κατηγορεί ο κ. Πιερρακάκης για «αντισημιτισμό»!

Όσα λέει ο κ. Πιερρακάκης και τα διάφορα παπαγαλάκια των ΜΜΕ δε μας πτοούν. Οι ανιστόρητες δηλώσεις δεν μπορούν να αλλάξουν την Ιστορία. Η ιστορία αλλάζει με την πάλη των λαών. Το δίκιο του παλαιστινιακού λαού θα το βροντοφωνάζουμε, γιατί η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο των λαών απέναντι στη βία των κατακτητών. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις με τους μαθητές μας, για να μάθουν την αλήθεια για την Παλαιστίνη, για τις πραγματικές αιτίες του πολέμου, για να γιγαντωθεί η αντίσταση και να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Γάζα. Δεν κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα χιλιάδες δολοφονημένα παιδιά, δεν εξισώνουμε το θύτη με το θύμα. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Μέλος του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γ. Γραμματέας της ΕΕ της ΕΔΟΘ