Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία και την τηλεκπαίδευση -Σπύρος Μαρίνης – Αχιλλέας Ζορμπάς Εκλεγμένοι με την ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία και την τηλεκπαίδευση -Σπύρος Μαρίνης – Αχιλλέας Ζορμπάς Εκλεγμένοι με την ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Επειδή το ΥΠΑΙΘ, με αφορμή την κακοκαιρία και το ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων, έχει αρχίσει πάλι τις γνωστές «οδηγίες», τις απειλές και τα «εντέλλεσθε», υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά τα αυτονόητα:
1. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος μέσα στο Σ/Κ, εκτός ωραρίου και από το σπίτι του, να δοκιμάσει καμία πλατφόρμα και να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
2. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει από το σπίτι του τηλεκπαίδευση εφόσον το σχολείο είναι κλειστό. Το σπίτι μας δεν είναι χώρος εργασίας ούτε οφείλουμε να διαθέτουμε ανά πάσα στιγμή τα τεχνολογικά μέσα διαθέσιμα.
3. Κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να μεταβούμε στο σχολείο εφόσον αυτό είναι κλειστό με κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα.
Η χρήση της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης δια πάσα νόσο δεν μπορεί να κρύψει την αναλγησία του κρατικού μηχανισμού, την απουσία ουσιαστικής προετοιμασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.
Για οποία παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, απειλή και διοικητική αυθαιρεσία απευθυνόμαστε στα σωματεία μας!!
Σας επισυνάπτουμε την σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. του 2022.
Καλή δύναμη σε όλες και όλους!
Σπύρος Μαρίνης – Αχιλλέας Ζορμπάς
Εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ