Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Αλληλεγγύη στη Μεγάλη Απεργία των Εκπαιδευτικών στο Κολόμπους, ΗΠΑ

Αλληλεγγύη στη Μεγάλη Απεργία των Εκπαιδευτικών στο Κολόμπους, ΗΠΑ

 

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864

Site: https://pamehellas.gr E-mail: pame@pamehellas.gr Twitter: https://twitter.com/PAMEhellas

24/8/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη στη Μεγάλη Απεργία των Εκπαιδευτικών στο Κολόμπους, ΗΠΑ

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς στην πρωτεύουσα του Οχάιο, Κολόμπους που προχωρούν σε μαζική απεργία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης.

Οι 5000 εκπαιδευτικοί του Κολόμπους ψήφισαν σε ποσοστό 94% εναντίον της πρότασης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για μηδενικές αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς, μη προσλήψεις δασκάλων για Καλλιτεχνικά, Γυμναστική αλλά και μη παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διδασκαλίας, μαθητές ανά αίθουσα κ.α. και ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις στις 22 Αυγούστου. Η απεργία αυτή είναι η πρώτη απεργία εκπαιδευτικών στο Οχάιο από το 1975 και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

(Στιγμιότυπα εδώ https://youtu.be/WD9sYIreoI4 )

Την στιγμή που οι κυβερνήσεις παρέχουν εκατομμύρια επιδοτήσεων και χορηγιών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια ώρα υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των παιδιών του λαού, παγώνουν ή μειώνουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών και δεν διασφαλίζουν τις αναγκαίες συνθήκες για την μόρφωση των μαθητών.

Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και οι εκπαιδευτικοί υπηρετούν την μόρφωση των παιδιών μας!

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών του Κολόμπους και στέκεται στο πλευρό τους στον μεγάλο αγώνα τους.