Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Άξιος ο μισθός του!

Άξιος ο μισθός του!

«Ο εκπαιδευτικός να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Κανένα πρόβλημα δηλαδή δεν έχει ο πρώην διευθυντής σπουδών του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Ζηρίδη με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, τις οποίες και ο ίδιος, χωρίς ντροπή, παραδέχεται, παρά μόνο με το πώς οι εκπαιδευτικοί θα «αλλάξουν κουλτούρα» και δεν θα «γκρινιάζουν» για τις ελλείψεις αυτές.

Καλεί δηλαδή τους εκπαιδευτικούς να κλείσουν τα μάτια στην, με ευθύνη της Κυβέρνησης, υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και να «βολευτούν» με αυτά που έχουν! Τέτοια παραδοχή του μεθοδευμένου σχεδίου διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης ούτε από την Υπουργό Κεραμέως δεν είχαμε ακούσει! «Βασιλικότερος του Βασιλέως» ή απλά «λαγός» της κυβερνητικής πολιτικής της απαξίωσης και διάλυσης της εκπαίδευσης;

Μάλιστα αναμασά και τις ίδιες χιλιοειπωμένες συστημικές γραφικότητες περί «συνδικαλιστών που νοιάζονται μόνο για τον μισθό τους» προσπαθώντας από την μια να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό, και από την άλλη να αποκόψει της βάση των εκπαιδευτικών από τα Σωματεία τους..

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς δουλειά κάνει εκεί στο ΙΕΠ ο κ.Αντωνιου αλλά πάντως για απολογητής της Κυβερνητικής πολιτικής και υποστηρικτής των αντι-εκπαιδευτικών αποφάσεων του Υπουργείου….. άξιος ο μισθός του!

Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά θα δώσουμε την απάντηση μας στον κ. Αντωνίου αλλά και σε τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια που αναμασούν τέτοιες απόψεις. Θα δώσουμε άλλη μια φορά την απάντηση μας στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και κατηγοριοποιεί τα σχολεία. Όλοι στην Απεργία στις 15 Φλεβάρης και στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης».

Σπύρος Θύμης,

μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας,

εκλεγμένος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών