Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Άμεσος προγραμματισμός δράσεων για την ατομική αξιολόγηση

Άμεσος προγραμματισμός δράσεων  για την ατομική αξιολόγηση

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της 8ης Μαρτίου και στη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη. Για μια ακόμα φορά οι συνάδελφοι βρέθηκαν στο δρόμο και συλλογικά δήλωσαν πως το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί! ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ. Οι πολιτικές της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων που βάζουν το κέρδος πάνω από τις ζωές μας, που εμπορευματοποιούν ΜΜΜ, υγεία, νερό, παιδεία και όλα όσα θα έπρεπε να είναι αγαθά προσβάσιμα σε όλη την κοινωνία, οδήγησαν και σε αυτό το δυστύχημα.

Σχετικά με τον αγώνα στο οποίο βρίσκεται ο κλάδος πανελλαδικά, για το ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου η 3η κατά σειρά συνέλευση του Σ.Ε.Π.Ε. Λέσβου για αυτό το ζήτημα. Για μια ακόμα φορά η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Το τεράστιο ενδιαφέρον του κλάδου για το φλέγον αυτό ζήτημα είναι έκδηλο!

Παρά την τεράστια πίεση που υπάρχει, τις άμεσες απειλές του Υπουργείου, την προβοκάτσια των ΜΜΕ και του κοινωνικού αυτοματισμού που ρίχνει ευθέως τα βέλη του στον κλάδο, παρατηρούμε πως οι συνάδελφοι δε χάνουν τη δύναμή τους και πιέζουν σε δράσεις. Η ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι αναγκαία. Είναι χρέος μας απέναντι στους εαυτούς μας και στην κοινωνία να δράσουμε, να γνωστοποιήσουμε τον αγώνα μας και να καλέσουμε γονείς και μαθητές να αγωνιστούν στο πλευρό μας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν βάζουν πλάτη για να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία, για να γίνει η παιδεία εμπόρευμα και οι μαθητές πελάτες!

Ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά!

Καλούμε άμεσα το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε Λέσβου να ορίσει συγκεκριμενο χρονοδιάγραμμα δράσης. Οι μαζικές συνελεύσεις, οι συζητήσεις και οι προτάσεις αποτελούν μια πολύ καλή εκκίνηση. Δε πρέπει όμως να μείνουμε μόνο σε αυτό. Καμία αναμονή! Όταν ο κόσμος συσπειρώνεται στα σωματεία, είναι ευθύνη των Δ.Σ. να είναι ένα βήμα μπροστά, να αφουγκράζονται τις ανάγκες των συναδέλφων, να οργανώνουν, να πλαισιώνουν τον αγώνα και όχι να απογοητεύουν με την αδράνειά τους. Το Δ.Σ. πρέπει εδώ και τώρα να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων και να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του. Έπειτα από τρεις Γ.Σ. στις οποίες έχουν προταθεί συγκεκριμένες δράσεις δε νοείται να μενουμε στα ΘΑ, απαιτούμε άμεσα οι σκέψεις να γίνουν πράξεις!

Οι δράσεις που έχουν προταθεί πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα!

Συγκεκριμένα ζητάμε:

  • Να συγκροτηθούν μέσα στην τρέχουσα βδομάδα ομάδες εκπαιδευτικών που με τη συνοδεία μελών του ΔΣ θα επισκεφθούν σχολεία για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων.

  • Την βδομάδα 13-17 Μαρτίου να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία των Συμβούλων- Αξιολογητών

  • Την βδομάδα 13-17 Μαρτίου να πραγματοποιηθούν απογευματινές συναντήσεις στην Καλλονή και στην Μυτιλήνη με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, με την παρουσία του Δ.Σ. και άλλων συναδέλφων.

  • Ο Σύλλογος να έρθει άμεσα σε επαφή με άλλους συλλόγους που βρίσκονται σε αγώνα τη συγκεκριμένη περίοδο στο νησί, εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμου και καλλιτέχνες και να γίνει προσπάθεια προγραμματισμού κοινών δράσεων.

Δε θα μείνουμε στα λόγια.

Η δράση και ο αγώνας μας θα φέρει τις νίκες!

Απαιτούμε από το Δ.Σ. να σταθεί αντάξιο των περιστάσεων!

Μυτιλήνη 9/3/2023