Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ:Επιστολή προς τους μαθητές μας με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Επιστολή προς τους μαθητές μας με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Όλοι εσείς, οι μαθητές μας, με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μαζί με τους γονείς σας, μπροστά στις 3 του Δεκέμβρη θα ακούσετε λόγια πολλά περί « δικαιωμάτων», «ισότιμης» πρόσβασης στην εκπαίδευση και την ζωή κα

Από ΕΜΑΣ τους εκπαιδευτικούς σας, θα ακούσετε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, γιατί παρά τις αντιξοότητες που ορθώνουν οι ελλείψεις στον καθημερινό μας αγώνα, μέσα στα ειδικά και γενικά σχολεία, από κοινού, εσείς και εμείς, δίνουμε τον δικό μας όμορφο αγώνα, της μάθησης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς.

Γιατί παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, την πολύχρονη αναπλήρωσή μας, τα παλιά, ακατάλληλα κτίρια, τις ελλείψεις σε τεχνολογικό, επιστημονικό, παιδαγωγικό υλικό, τα πολυκαιρισμένα παιχνίδια και μέσα, βρίσκουμε το μεράκι, τη θέληση, αναμετριώμενοι με αυτά τα εμπόδια, να κερδίζουμε βήμα το βήμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πολλές φορές η μόνη στήριξη προς εμάς, η έμπνευσή μας, είναι η δική σας χαρά και δίψα να μαθαίνετε καινούργια πράγματα για να γίνεστε πιο ανεξάρτητοι, να προετοιμάζεστε για την ζωή σας. Η δική μας ανταμοιβή είναι όλες οι καθημερινές στιγμές όταν νιώθετε πιο σίγουροι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση κατορθώνοντας καινούργια πράγματα. Όταν κάθε φορά μας ρωτάτε και μας παρακινείτε να συνεχίσουμε μαζί το όμορφο ταξίδι της μάθησης.

Είμαστε όντως τυχεροί, εμείς και εσείς, γιατί όλα αυτά τα μικρά και καθημερινά, δεν περιμένουμε επετείους, για να τα γιορτάσουμε αλλά το κάνουμε κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.

Όμως μπροστά στις 3 του Δεκέμβρη, παίρνουμε την αφορμή να ξαναθυμήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία όλα όσα δικαιούνται οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για να παίρνουν περιεχόμενο οι ευχές υπουργών και κυβερνήσεων την ημέρα αυτή:

Έγκαιρα, χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις να γίνεται, από διεπιστημονική ομάδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών, να ξεκινά άμεσα η ειδική επιστημονική παρέμβαση.

Μόνιμο προσωπικό που θα ξεκινά, θα συνεχίζει και θα ολοκληρώνει την παιδαγωγική/επιστημονική παρέμβαση. Μόνο έτσι μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Σύγχρονα κτίρια που θα υποστηρίζουν σε κατάλληλους χώρους, αίθουσες, με όλο το αναγκαίο επιστημονικό, τεχνολογικό, παιδαγωγικό υλικό για να γίνεται ολοκληρωμένα η παιδαγωγική.

Ίδρυση νέων ειδικών σχολείων, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, για να καλύπτονται οι ανάγκες, λειτουργία νέων τμημάτων ένταξης για όλους τους μαθητές, παράλληλες στηρίξεις που να καλύπτουν όλες τις αιτήσεις.