Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ:Γιγαντοπανό για λευτεριά στην Παλαιστίνη – Οι εκπαιδευτικοί στη σωστή πλευρά της ιστορίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Γιγαντοπανό για λευτεριά στην Παλαιστίνη – Οι εκπαιδευτικοί στη σωστή πλευρά της ιστορίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης σωματεία εκπαιδευτικών, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ανιστόρητες και απαράδεκτες επιθέσεις που δέχτηκε ο κλάδος τους από το υπουργείο Παιδείας, τα ΜΜΕ και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για την αλληλεγγύη που έδειξαν στον λαό της Παλαιστίνης.
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή – Οι εκπαιδευτικοί πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας» ήταν το μήνυμα που αναγραφόταν στο πανό που άπλωσαν μπροστά στη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», με τους διερχόμενους να εκφράζουν τη στήριξη στην κινητοποίηση και τα μηνύματά της.
Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.
Χαιρετισμοί έγιναν από την ΕΕΔΥΕ και εκπροσώπους εκπαιδευτικών σωματείων. Ανάμεσα σε άλλα δηλώθηκε πως οι επίμαχες δηλώσεις του Υπουργού δείχνουν την δύσκολη θέση της κυβέρνησης καθώς οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό απέναντι στις επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ που έχουν συνέπειες και για τον ισραηλινό λαό.
Ξεκαθαρίστηκε πως οι εκπαιδευτικοί, θα είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη, να βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους με χρέος να τους διδάσκουν την αλήθεια.