Ανακοινώσεις

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δολοφόνου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά.

   Η αποφυλάκισή του έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων καθώς και της δικαστικής εξουσίας γι’ αυτή την εξέλιξη.

Συνάδελφοι –ισσες:

     Η αντιμετώπιση της Χρυσής  Αυγής δεν μπορεί να διαχωρίζεται από την αντιμετώπιση και την πάλη ενάντια στο σύστημα, που όταν παρουσιαστεί η ανάγκη  και  τη χρειάζεται τότε τη γεννά , τη θρέφει και ανάλογα με τις κάθε φορά  επιδιώξεις του, άλλοτε  την αποδυναμώνει και τη συμμορφώνει δήθεν, και άλλοτε την ενισχύει με διάφορους τρόπους.

   Είναι ξεκάθαρο ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος, είναι οι προστάτες  των συμφερόντων των αφεντικών, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών αφού  τους  χρειάζονται με στόχο πάντα να τρομοκρατήσουν, να καταστείλουν, να χτυπήσουν τον ίδιο το λαό και τους αγώνες του.

     Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει από τους εργαζόμενους και τη νεολαία απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η Χρυσή Αυγή χτυπώντας Συνδικάτα και συνδικαλιστές στο Πέραμα και όχι μόνο.

     Ο λαός μας και η νεολαία ιδιαίτερα πρέπει να επαγρυπνούμε, να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή όπου και αν εμφανίζεται, να μην μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.

    Οι σημερινοί εργατικοί λαϊκοί αγώνες, για να έχουν δυναμική και αποτελεσματικότητα και να ορθώνουν εμπόδια στα κλιμακούμενα βάρβαρα μέτρα, πρέπει να στοχεύουν τους υπεύθυνους για τα λαϊκά δεινά, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

   Να διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματα, να στοχεύουν σε αναγκαίες ριζικές αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία και στην εξουσία, ώστε η ανάπτυξη να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.