ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Απαράδεκτη απόφαση αφαίρεσης προϋπηρεσίας από αναπληρωτές!!!

                                ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ 17/6/2015

            Αφαίρεση προϋπηρεσίας από  αναπληρωτές.

Ένα από τα θέματα που ασχολήθηκε το ΠΥΣΠΕ Λέσβου στην συνεδρίασή του στις 17 Ιουνίου 2015, ήταν η αφαίρεση προϋπηρεσίας από αναπληρωτές Εκπ/κούς.

Σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ ( 3 – 2 ) κατά τα άρθρα 657 και 658 του αστικού κώδικα καθώς και την υπ. Αριθμ. 1470/22-8-2008 γνωμοδοτικού εγγράφου του Νομικού Συμβουλίου του ΥΠΕΠΘ περί αδειών Εκπ/κών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου θα πρέπει να αφαιρείται η προϋπηρεσία από τους Εκπ/κούς αναπληρωτές που έχουν λάβει άδεια αναρρωτική ή και ανατροφής άνευ αποδοχών άνω των 15 ημερών.

Η απόφαση αυτή καταγγέλθηκε στις 18/6/2015 από τον αιρετό του ΠΑΜΕ και στο νεοεκλεγμένο ΔΣ του Συλλόγου.

Φαίνεται ξεκάθαρα συνάδελφοι ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πριν λίγο καιρό υπερψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», δεν βρήκε τίποτα επείγον  για τους αναπληρωτές συναδέλφους μας που βάλλονται τόσα χρόνια αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα.

 Όχι μόνο διατηρούνται σε πλήρη ισχύ και εφαρμόζονται όλες οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ+ΠΑΣΟΚ, αλλά προσθέτουν και καινούργιες συμπληρώνοντας το όλο αντιεκπαιδευτικό τοπίο οικοδόμησης του «νέου σχολείου».

Δεν τους  αναγνωρίζονται στοιχειώδη δικαιώματα, ούτε καν η έγκαιρη πληρωμή του μισθού τους , το δικαίωμα τους  να αρρωστήσουν. Η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Απαιτείται αγώνας, ενότητα, μαζική συμμετοχή όλων μας στα σωματεία, αλλαγή στους συσχετισμούς καταδίκη του παλιού αλλά και του νέου κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

. Άμεσα απαιτούνται:

  1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.
  2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  4. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.
  5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.
  6. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.