Ανακοινώσεις παρατάξεων

Ανακοίνωση για το ΠΥΣΠΕ Λέσβου,της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπ/κών.( ΠΑΜΕ)

                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ 

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

  Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη έχουμε ΕΚΛΟΓΕΣ για τα ΥΣ. Ψηφίζουμε για την ανάδειξη ΑΙΡΕΤΩΝ, των δύο (2) από τα πέντε (5) μέλη σε ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ.

   Οι εκλογές για τα ΥΣ, γίνονται σε μια περίοδο που κυβέρνηση – ΕΕ και ντόπιο κεφάλαιο εντείνουν την επίθεσή τους κατά των εργαζομένων.

  Τα ΥΣ σ’ όλη αυτή την περίοδο της γενικευμένης επίθεσης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή εφαρμογής και υλοποίησης αυτής της πολιτικής.

   Είναι γνωστό το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των ΥΣ καθώς και ο ρόλος τους στην υποταγή και στην ενσωμάτωση των όποιων αγωνιστικών διαθέσεων των εκπ/κών.

  Η  πλειοψηφία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (τα 3 από τα 5 μέλη είναι διορισμένα) η/ο Δ/ντρια ή Δ/ντής Εκπ/σης μαζί με τα δύο δοτά – εγκάθετα μέλη υπηρετούν με νύχια και με δόντια την εκάστοτε πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Διαχειρίζονται αδιαμαρτύρητα, άβουλα και «αγόγγυστα» την κατάντια και τη μιζέρια της εναπομένουσας Υποχρεωτικής, Δημόσιας και Δωρεάν Εκπ/σης. 

   Απαραίτητοι αβανταδόροι και πριν και τώρα οι πλειοψηφίες του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι αιρετοί τους. Όχι μόνο αποδέχονται όλο το πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής, που γεννά φτώχεια και μνημόνια, που τσακίζει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, αλλά παρουσιάζονται με τη θεάρεστο μέθοδο της εκδούλευσης και ως τιμητές και υπερασπιστές δικαιωμάτων.

   Η «νέα – αριστερή» κολεξιόν του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΡΑ και λοιποί) στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου, συμπλήρωσε επάξια την γκαρνταρόμπα του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ –ΔΗΣΥ ή ΠΑΣΚ), αντάμα πορεύονται κι αλληλοσυμπληρώνονται.

 Είναι κι αυτή ραμμένη και φοδραρισμένη στο ίδιο αντιλαϊκό ατελιέ της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, της ΕΕ του ΟΟΣΑ!

   “Αυτοπροτάθηκαν” και μπήκαν – διορίστηκαν μέλη του ΠΥΣΠΕ, υπηρετώντας στην πρώτη γραμμή υλοποίησης των μέτρων της πρώτης φορά «αριστερής» κυβέρνησης.π.χ. αφαίρεση προϋπηρεσιών στους αναπληρωτές, μη αναγνώριση ως 12/2015 των μεταπτυχιακών τους, λειτουργική-οργανική σύνθεση των σχολικών μονάδων – νηπ/γείων στη βάση των 25 μαθητών, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων –ωραρίου κτλ σχετ. καταγγελ. στο  site Συλλόγου Λέσβου)

   Χόρεψαν το χορό του Ησαΐα σε όλες τις θέσεις υπηρέτησης – εφαρμογής των σκληρών μέτρων της εκάστοτε αντιλαϊκής πολιτικής. Υποψήφιοι – πρόσκοποι σε όλα τα μετερίζια της!!! Περ/κοί Δ/ντές,- Δ/ντές Εκπ/σης – «πρόθυμοι» Δ/ντές Σχολείων – Συνδικαλιστές στο ΔΣ του Συλλόγου – εξαπτέρυγα Περιφερειακών, παρανυφάκια τέλος στο ΠΥΣΠΕ, άσχετα το αν η          ψήφος των συναδέλφων δεν τους το επέτρεψε!!

                            Με ψήφο ή όχι, ήδη μέσα στο ΠΥΣΠΕ στρογγυλοκάθονται!!!

 

  

   Για τα έργα και τις ημέρες της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου και τη δράση τους, ενημερώσου με λεπτομέρειες στο site του Συλλόγου απ’ τις αναρτήσεις των αιρετών του ΠΑΜΕ.

Καταδικάστε συνάδελφοι αυτό το εκφυλιστικό κουβάρι των εναλλαγών και των ανακυκλώσεων

και μην επιτρέψετε το ντεκόρ της  φαρσοκωμωδίας «Όλα τα ‘χει η αντιλαϊκή πολιτική ο αιρετός της λείπει!!» να πάρει σάρκα και οστά!! 

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

 Ο ΣΕΒ ήδη δήλωσε ικανοποιημένος για τα πρόσφατα μέτρα της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  στην Παιδεία, αφού ολοκλήρωσε τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), με μέτρα που απαντούν στις ανάγκες του (απολύσεις αναπληρωτών, κινητικότητα Εκπ/κών, διαφοροποίηση προγραμμάτων, περικοπές κτλ) και τώρα απαιτούν άμεσα να προχωρήσει η αξιολόγηση , η αυτονόμηση της σχολικής μονάδας, η περαιτέρω  προσαρμογή της στις ανάγκες του κεφαλαίου.

  Ο «χαρισματικός, καινοτόμος και άρτια παιδαγωγικά καταρτισμένος» Υπουργός Παιδείας, άξιος συνεχιστής της Διαμαντοπούλου, είναι αυτός που με «ταχυδακτυλουργικές κινήσεις» εξαφανίζει θέσεις εργασίας, είναι αυτός που χαρακτηρίζει «σπατάλη» (!) την κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία και τους εκπ/κούς. «Γνωρίζει» να διαστρεβλώνει και να αποπροσανατολίζει.

Πρέπει να τους σταματήσουμε και να περάσουμε στην αντεπίθεση!!

Η λογική του λιγότερου κακού εξανεμίστηκε. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος!

   Αναμονές, αυταπάτες κι «αριστερές ελπίδες» που έρχονταν, ναυάγησαν στα νερά των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων. Ήταν οι «φιλολαϊκοί» κυβερνητικοί φερετζέδες χειραγώγησης  συνειδήσεων για να αλώσουν τα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις και να τα παραχωρήσουν άμεσα ως «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.  

   Αλάνθαστο κριτήριο, αλλά και παρακαταθήκη για αντίσταση και αντεπίθεση σ’ αυτή τη λαίλαπα που σαρώνει και ισοπεδώνει καθημερινά δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν μπορεί παρά να είναι η στάση και η δράση του καθένα μας.

   Ενημερώσου για τη στάση μας! Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας  δε σταματούσε πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες του ΠΥΣΠΕ.  Άμεση ήταν κάθε φορά και η ενημέρωση του ΔΣ του Συλλόγου και οι προτάσεις μας σ’ αυτό για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ή παρεμβάσεις και η δράση μας στην υλοποίησή τους.  

   Δεσμεύσεις απέναντι στη Διοίκηση δεν έχουμε ούτε θα έχουμε, διότι δεν «αγναντεύουμε «χαλιφάτα». Τόσα χρόνια συναντιόμαστε στα σχολεία και τα  νηπιαγωγεία για υπεύθυνη ενημέρωση και διεκδίκηση. Το ξέρουν και οι νέοι συνάδελφοί μας. Θα το μάθουν και οι αναπληρωτές, που για πρώτη φορά είναι στα νησιά μας.

Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη δυναμώνουμε το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, επανεκλέγουμε ΑΙΡΕΤΟ με το ΠΑΜΕ.

  • Θα είναι δύναμη ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και όχι πρωταγωνιστής και στήριγμα στην εναλλαγή αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
  • Θα δίνει ανυποχώρητο αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. ΚΑΙ θα δίνει λόγο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στους συναδέλφους υπερασπίζοντας τα συμφέροντας τους, χωρίς συμψηφισμούς και μισόλογα, χωρίς κωλοτούμπες και υπεκφυγές.

                                                                                       

                                                                                                            Οκτώβρης 2016