Ανακοινώσεις παρατάξεων

Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ): ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  • Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ ΛΕΣΒΟΥ στις 15/4, καταψηφίσαμε την επικαιροποίηση των οργανικών κενών των σχολείων του νομού.

Θέση μας είναι ότι τα οργανικά κενά πρέπει να καθορίζονται σύμφωνα με τις θέσεις των σωματείων και του Κλάδου για αναλογία 1 προς 15 νήπια στα νηπιαγωγεία, 1προς 15 μαθητές για τις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού και 1 προς 20 μαθητές για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού. Επίσης, θέση μας είναι να δοθούν όλα τα διευθυντικά κενά οργανικά, να δοθεί κάθε θέση που μένει κενή λόγω μετάθεσης ή συνταξιοδότησης, οι αυξημένες ανάγκες σε Ειδική Αγωγή, Τμήματα Ένταξης, Τάξεις Υποδοχής.

Τα οργανικά κενά ψηφίστηκαν από το ΠΥΣΠΕ με πλειοψηφία 4-1. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη διορισμένη πλειοψηφία των τριών (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ), ψήφισε υπέρ και η αιρετός της ΔΑΚΕ παρά και ενάντια στις θέσεις του Κλάδου!

  • Καταψηφίσαμε την αφαίρεση προϋπηρεσίας από αναπληρώτριες συναδέλφισσες μητέρες γιατί αναγκάστηκαν να πάρουν παραπάνω ημέρες αναρρωτικής άδειας ή άδεια άνευ αποδοχών γιατί οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου τις βάζουν σε δεύτερη μοίρα ως προς τα δικαιώματα των μητέρων μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Τέλος μειοψηφήσαμε στην απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας (με 4-1, ψήφισε και η αιρετός της ΔΑΚΕ) να ζητήσει πίσω τα χρήματα από συναδέλφισσα επειδή της είχε απονεμηθεί ένα παραπάνω μισθολογικό κλιμάκιο, όπως λένε, , χωρίς όμως δική της ευθύνη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για άλλη μια συνεδρίαση η διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ και σε ορισμένες περιπτώσεις και η αιρετός της ΔΑΚΕ αποδεικνύουν ότι λειτουργούν ως εκφραστές και διεκπεραιωτές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και νομοθεσίας.

Μόνη διέξοδος είναι η αγωνιστική συσπείρωση στα σωματεία με τις ταξικές δυνάμεις μπροστά να διεκδικούμε μαζικά δυναμικά τα δίκαια αιτήματά μας.

Οι αιρετοί οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ

Μαδυτινός Κωνσταντίνος, τακτικός

Γιαννέλλης Βασίλειος, αναπληρωματικός