ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΙΡΕΤΩΝ-ΠΡΟΕΔΡΩΝ (9/2) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ (10/2/2018) ΤΗΣ ΔΟΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που δυναμώνει η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας και προετοιμάζονται νέες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκαν δύο κεντρικές διαδικασίες της ΔΟΕ, οι οποίες δυστυχώς δεν κατέληξαν σε καμία συγκεκριμένη απόφαση (όλα τα θέματα παραπέμφθηκαν σε έκτακτο Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 14/2). Είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα της κρίσης στην οποία βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα στον Κλάδο μας.

Α. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 10/2/2018

Η Ολομέλεια Προέδρων έγινε μετά την ολοκλήρωση των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, 22/1 – 8/2/2018, όπου η ΑΣΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με εκτίμηση της περιόδου, πλαίσιο πάλης και πρόγραμμα δράσης. Αν και μόνο 9 Σύλλογοι είχαν απαρτία, σε μια σειρά άλλους Συλλόγους οι Γ.Σ. είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή από προηγούμενες φορές κι αυτό είναι ένα μικρό θετικό βήμα που χαιρετίζουμε! Παρόλα αυτά η Ολομέλεια δεν είχε καταστατική απαρτία, αφού οι περισσότεροι πρόεδροι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου λόγω έλλειψης απαρτίας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ως ΑΣΕ κάναμε σαφές, σε αντίθεση με όλες τις άλλες δυνάμεις, ότι έπρεπε να παρθούν αποφάσεις την ίδια μέρα της Ολομέλειας, σε ανοιχτή ενώπιων όλων των Προέδρων συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, παίρνοντας υπόψη τις λίγες έστω αποφάσεις Γ.Σ. (9 με απαρτία), τις προτάσεις των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. και φυσικά τη γνώμη όλων των Προέδρων που ήρθαν χωρίς απόφαση.

Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί για άλλη μια φορά μια διαδικασία όπου από τις 2 μ.μ. και ύστερα η αίθουσα άδειαζε σταδιακά, πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. μιλούσαν σε άδειες καρέκλες. Τελικά η διαδικασία της Ολομέλειας έκλεισε με την τοποθέτηση του προέδρου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τη μέρα εκείνη δε θα παιρνόταν καμία απόφαση και όλα μεταφέρονται σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ άλλη μέρα.

Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς η ΑΣΕ ότι καμία άλλη δύναμη δεν είχε σκοπό να παρθούν αποφάσεις οργάνωσης του αγώνα και μοναδική έγνοια των δυνάμεων που διαμόρφωσαν κοινή εισήγηση προς τις Γ.Σ. των Συλλόγων (3 ΔΑΚΕ, 2 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, 1 ΑΕΕΚΕ, 1 ΕΡΑ) ήταν να περάσει η εισήγησή τους και σε κάθε περίπτωση να μπει φραγή στην υιοθέτηση πλευρών του πλαισίου της ΑΣΕ που είχαν υιοθετηθεί από αρκετούς Συλλόγους είτε με απαρτία είτε χωρίς.

Οι τοποθετήσεις των εκλεγμένων προέδρων με τα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ, αλλά και πολλών ακόμα προέδρων από όλη τη χώρα, τόνισαν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για τα διακαιώματά μας κόντρα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που καλλιεργεί η πλειοψηφία της ΔΟΕ. Ανέδειξαν τη θετική πείρα από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος που οργανώθηκαν σε πείσμα της άθλιας και απεργοσπαστικής στάσης της ΑΔΕΔΥ – που δεν κήρυξε καν απεργία, όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή – αλλά και της στάσης της ΔΟΕ που ακολούθησε τη γραμμή της ΑΔΕΔΥ. Μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τη δράση των σωματείων, από τη συμπόρευση με συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, από την προσπάθεια να κατακτηθούν νίκες σε επίπεδο σωματείου.

Είναι θετικό ότι το πλαίσιο πάλης αλλά και μια σειρά κινητοποιήσεις που πρότεινε η ΑΣΕ, όπως κινητοποίηση ενάντια στη δίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ 20/2, για τους πλειστηριασμούς 21/2, εβδομάδα δράσης για τους διορισμούς με κορύφωση τις κινητοποιήσεις στις 2/3, πανεργατική απεργία μέσα στον Μάρτη, αλλά και πλευρές, όπως καταδίκη της στάσης των πλειοψηφιών ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ στις 12/1, η θέση για άμεσους μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών και εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών, γίνονται και θέσεις πολλών Συλλόγων σε όλη τη χώρα!

Για μια ακόμα φορά γίνεται φανερό ότι ο υπάρχον συσχετισμός στη ΔΟΕ με τις δυνάμεις που συγκροτούν το προεδρείο (ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΕΡΑ – ΑΕΕΚΕ) αλλά και τη μόνιμη στήριξη που παρέχουν σ΄ αυτό οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, αποτελεί εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα του Κλάδου. Γι’ αυτό πρέπει να προσπεραστεί, να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από τους Συλλόγους μας, αλλάζοντας και τους συσχετισμούς και να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας χωρίς καμία ταλάντευση ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα! Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν το καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια αυτή!

Β. ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΙΡΕΤΩΝ-ΠΡΟΕΔΡΩΝ 9/2/2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ: ΜΙΑ «ΧΡΟΝΙΑ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ …ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) είχαμε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι δε μπορεί, τη στιγμή που γίνεται χαμός, η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΣΕΒ και κομμάτων του κεφαλαίου εντείνεται, ο Κλάδος να ασχολείται μονόπλευρα με το ζήτημα της αναμοριοδότησης των σχολείων και μάλιστα για δεύτερη χρονιά και όχι μόνο!

Είχαμε τοποθετηθεί συνολικά για το θέμα με ανακοίνωση από τον Γενάρη του 2017. Είχαμε επίσης τοποθετηθεί και στο Δ.Σ. της ΔΟΕ ότι η διαδικασία για το θέμα θα έπρεπε να ήταν σύντομη και συγκεκριμένα η εξής: κοινή απόφαση των ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ως κατεύθυνση προς Συλλόγους και ΕΛΜΕ (που δεν υπήρξε!), απόφαση κάθε Συλλόγου για τα σχολεία της περιοχής του, κοινή απόφαση των Συλλόγων σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια σε επίπεδο ΑΠΥΣΠΕ, αποστολή της τελικής τους πρότασης στη ΔΟΕ και κατάθεσή της από το Δ.Σ. της ΔΟΕ στο Υπ. Παιδείας.

Μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί από πέρυσι ή έστω φέτος πολύ πριν τα Χριστούγεννα, όπως έγινε με τους Συλλόγους στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου που είχαν στείλει την κοινή τους πρόταση από τότε.

Αντί γι’ αυτό η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ ξεκίνησε από πέρυσι, αφού οι Σύλλογοι είχαν καταρχήν καταλήξει σε πρόταση, με Περιφερειακές Συσκέψεις σε όλη τη χώρα, διαδικασία που επαναλήφθηκε και φέτος (;), παρά το γεγονός ότι οι Σύλλογοι είχαν και πάλι στείλει πρόταση και μεμονωμένα και σε πολλές περιπτώσεις κατά ΠΥΣΠΕ, ενώ το Β. Αιγαίο, όπως προαναφέραμε, και σε επίπεδο Περιφέρειας. Πιστεύουμε ότι το ίδιο μπορούσαν να έκαναν και οι υπόλοιπες περιοχές, αν τους είχε ζητηθεί. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι μια παρόμοια διαδικασία με Περιφερειακές Συσκέψεις σε όλη τη χώρα είχε γίνει και πριν τις προηγούμενες εκλογές των αιρετών από τους τότε αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, για να ακούσουν, όπως έλεγαν, τη βάση του Κλάδου για το ζήτημα, από τις οποίες τελικά μόνο οι προεκλογικές τους ανάγκες ικανοποιήθηκαν και κανείς δεν έμαθε τι τους είπε η Βάση του Κλάδου!

Στις φετινές Περιφερειακές Συσκέψεις, που πραγματοποίησε το Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 31/1 και 6/2/2018, υποτίθεται ότι οι Σύλλογοι κατέληξαν σε προτάσεις σε επίπεδο ΑΠΥΣΠΕ κι όπου υπήρχαν προβλήματα θα το ξανάβλεπαν και θα έστελναν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ την τελική τους πρόταση, κάτι που λίγο πολύ έγινε γι’ αυτό και δημιουργήθηκαν πίνακες ανά Περιφέρεια με τα παλιά και τα προτεινόμενα από το ΠΥΣΠΕ (αλλά και το Υπ. Παιδείας) μόρια.

Παρόλα αυτά, αν και το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν είχε παρά να προωθήσει την πρόταση των Συλλόγων κάθε Περιφέρειας, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ επέμεινε και πραγματοποιήθηκε στις 9/2 Πανελλαδική Σύσκεψη στην Αθήνα με τους Προέδρους των Συλλόγων και τους αιρετούς όλων των ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ και φυσικά του ΚΥΣΠΕ, ένα σώμα 250 περίπου ανθρώπων, όπου σε τραπέζια εργασίας αποτύπωσαν μέσα σε 1-2 ώρες στον πίνακα τη συμφωνία τους, πράγμα που μπορούσε να είχε γίνει στην Περιφέρειά τους εδώ και καιρό, και στη συνέχεια την ανακοίνωσαν, πράγμα που μπορούσε να είχε γίνει και προωθηθεί από το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Κι όλα αυτά με δεδομένα ότι: οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ φρόντισαν να μη βγει κοινή θέση των δύο Ομοσπονδιών, παρά την επιμονή της ΑΣΕ. Ότι η όποια μοριοδότηση των σχολείων γίνει αποτελεί ένα πολύ μικρό κομμάτι της μοριοδότησης των υπηρεσιακών μεταβολών, το πλαίσιο των οποίων παραμένει πέρα κι έξω από τις σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης. Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ότι οι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ τείνουν προς εξαφάνιση, αφού οι διορισμοί είναι μηδενικοί και οι μεταθέσεις και αποσπάσεις σφαγιάζονται!

Προς τι λοιπόν τόση σπουδή και «σπατάλη» χρόνου από την πλειοψηφία της ΔΟΕ για ένα ζήτημα που τελικά επηρεάζει πολύ λίγο τη ζωή των συναδέλφων; Δικαιολογούν τέτοια χρονοβόρα διαδικασία οι ανάγκες των παρατάξεων της διευρυμένης πλειοψηφίας που συναποφάσισε τη διαδικασία; Την ίδια στιγμή, η ΔΟΕ, όπως και η ΟΛΜΕ, δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μία σοβαρή αντίδραση στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική βαρβαρότητα! Δεν είναι κι αυτός ένας ακόμα τρόπος να βάλουν πλάτη στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, αλλού δηλαδή να κρίνονται οι ζωές μας κι αλλού να «βόσκει» η Ομοσπονδία μας; Τα συμπεράσματα, συνάδελφοι, δικά σας για το ρόλο που παίζουν αυτές οι πλειοψηφίες!

Οργάνωση του αγώνα και σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται ο Κλάδος μας και όχι ατέρμονες συζητήσεις!!

Μία απάντηση υπάρχει: περνάμε στην αντεπίθεση ενάντια και στην αντιλαϊκή πολιτική και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες!

Διεκδικούμε τη ζωή μας, ούτε βήμα πίσω από αυτό!

Αθήνα, 12/2/2018

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ.

ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΛΑΓΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!

    Συνάδελφοι – ισσες:

   Τον πάτο του κυβερνητικού συνδικαλισμού φαίνεται να ξύνει για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ( ΔΑΚΕ ), ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους εφαρμογής – υλοποίησης και προώθησης των πρόσφατων αναδιαρθρώσεων στην Εκπ/ση  που νομοθέτησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με την ψήφο και της ΝΔ, ( 30άωρο – συγχωνεύσεις ….), απαντώντας  στις ανάγκες του  ντόπιου κεφαλαίου.

   Η  ‘’πρωταγωνίστρια και πρωτοπόρα’’ αυτή τη φορά   ΔΑΚΕ   παίρνοντας τα ηνία του κυβερνητικού συνδικαλισμού  καταχώνιασε  και παράχωσε από τις 23/1/2018  απόφαση  του ΔΣ της ΕΛΜΕ  Λέσβου που αφορούσε το 30άωρο και την οργάνωση της πάλης μας με άμεσα μέτρα. (Η πρόταση είχε κατατεθεί  από την ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και  ψηφίστηκε απ΄ όλες τις παρατάξεις. )

 • Τη στιγμή λοιπόν που ξετυλίγεται το κουβάρι της επίθεσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ντόπιου και ξένου κεφαλαίου,  στα εργασιακά δικαιώματα των Εκπ/κών , στην κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας, στην απεργία, στους πλειστηριασμούς κτλ,
 •  τη στιγμή που ξεκινά νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων,
 • τη στιγμή που το Στελεχικό Διοικητικό δυναμικό της Εκπ/σης  υπηρετώντας άξια  σε double faste πόστα και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, άρχισε  να ρίχνει  βροχή τους ‘’χρησμούς’’ για το περιεχόμενο των εγκυκλίων,

αυτή ακριβώς την ‘’κατάλληλη’’ στιγμή επέλεξε  η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ ( ΔΑΚΕ), για να  βγάλει τη βρώμικη δουλειά.

   Για λογαριασμό της συγκυβέρνησης  με την ανοχή βέβαια και την κάλυψη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας ( ΣΥΡΙΖΑ), καθυστερεί  και κρατά(μέχρι πότε άραγε;;)  στα  συρτάρια της τις αποφάσεις του ΔΣ. Βάζει εμπόδια στην κατεύθυνση οργάνωσης  αγώνων και αντιμετώπισης της επίθεσης που δεχόμαστε με επίκεντρο το 30άωρο.

Δίνει τον απαραίτητο  χρόνο και τις ανάσες που χρειάζεται η κυβερνητική πολιτική για να προετοιμάσει ανεμπόδιστα το έδαφος εφαρμογής των μέτρων.

Κάνει ότι περνάει από το χέρι της να  χώσει κάτω απ’ το χαλί, να υπονομεύσει  ξεδιάντροπα και ξετσίπωτα τη συμπόρευση με το γονεϊκό κίνημα και τη συνολικό ταξικό του προσανατολισμό, αφού προϋπόθεση της απόφασης που και η ίδια ψήφισε ήταν η μη δημοσίευσή της στα ΜΜΕ!                                                                     Είναι χυδαίοι κι επικίνδυνοι!!

   Η διαχρονικά σταθερή και αμετακίνητη στάση του προεδρείου της, ( ΔΑΚΕ), που χαρακτηρίζεται από εγκράτεια και νηστεία στις απεργιακές κινητοποιήσεις κι αλλεργία σε οποιαδήποτε μορφή οργάνωσης της πάλης των Εκπ/κών, με τα νέα ‘’ποιοτικά’’ χαρακτηριστικά της  μετατρέπεται και σε επίσημο  κυβερνητικό λαγό.

 Στα ίδια ‘’αριστερά’’ λαγούμια του πρώην αριστερού προεδρείου της ΕΛΜΕ, των συλλαλητηρίων στήριξης της κυβέρνησης ( με ή άνευ αριστερού πρόσημου), συνεχίζει  το ίδιο θεάρεστο έργο της προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής  με κάθε μέσο και τρόπο.

     Παίζουν με τις ζωές μας, με το μέλλον των παιδιών μας – των μαθητών μας!!

Να γνωρίζουν όμως καλά ότι κυβέρνηση , υπουργείο ,ο νέος κι ο παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός  μπροστά τους θα μας  βρίσκουν συνέχεια.

Μπροστά τους θα βρίσκουν σε κάθε βήμα τους το ταξικό εργατικό κίνημα που στο στόχο του έχει την καρδιά των προβλημάτων,  την πολιτική της κυβέρνησης ,της ΕΕ και του ΔΝΤ.   Οι Εκπ/κοί και συνολικά οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. H απάντησή μας να είναι συνολική, σε ταξική κατεύθυνση, στον αντίποδα της δράσης και της πολιτικής τους!


Κάλεσμα για αποφάσεις προς τα Δ.Σ. και τις Γ.Σ. των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  σπεύδει άρον – άρον να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης για την εκπαίδευση, που ψήφισαν στη Βουλή μαζί με τη ΝΔ  λίγες ημέρες πριν.

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο (14181/ΓΔ4/26-1-2018) που έστειλε σε όλα τα σχολεία της χώρας επιταχύνει τις προσπάθειες επιβολής του υποχρεωτικού 30ωρου, ανατρέποντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, ανοίγοντας τον δρόμο για αύξηση του διδακτικού ωραρίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε απολύσεις αναπληρωτών και γενικευμένες υπεραριθμίες και υποχρεωτικές μετακινήσεις μονίμων συναδέλφων.

Αυτή η προσπάθεια είναι μόνο η αρχή και δεν αφορά απλά και μόνο πόσες ώρες θα μένουμε στο σχολείο. Δρομολογούνται συνολικότερες αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του ίδιου του σχολείου (π.χ. αξιολόγηση – αποτίμηση, υλοποίηση του σχεδιασμού για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, πέρασμα εκτός διδακτικού ωραρίου κρίσιμων παιδαγωγικών διαδιακασιών κ.ά.). Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής στο ολοήμερο Δημοτικό.

Ήδη ορισμένοι διευθυντές σχολείων έχουν αρχίσει να πιέζουν τους συναδέλφους για την υποχρεωτική εφαρμογή του 30ωρου.

Μπαίνουμε μπροστά για να υπερασπίσουμε τα εργασιακά και μορφωτικά μας δικαιώματα!

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα.

 • ü Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει ήδη αναθέσει από την αρχή της σχολικής  χρονιάς όλες τις εξωδιδακτικές εργασίες και είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέες συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.
 • ü Σε κάθε περίπτωση κανείς συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει επιπλέον ώρες στο σχολείο για εργασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, υλοποιώντας την απόφαση για “αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης”.
 • ü Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έχουν την παιδαγωγική ευθύνη για την προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας και τη διόρθωση των εργασιών/διαγωνισμάτων. Καμιά υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος δεν μπορεί να επιβάλλει πώς και με ποιο τρόπο θα γίνεται αυτό. Πόσο μάλλον στο σημερινό σχολείο όπου μαστίζεται από την υποχρηματοδότηση και μόνο σύγχρονες υποδομές δεν έχει για να κάνει ο εκπαιδευτικός στοιχειωδώς τη δουλειά του.
 • ü Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε., την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να παρέχουν συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους για όλα τα παραπάνω.
 • ü Καλούμε όλους τους συναδέλφους - συσπειρωμένοι στα σωματεία - να καταγγέλλουν κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας από την πλευρά της διοίκησης.
 • ü Συνεχίζουμε να υλοποιούμε την απόφαση του Κλάδου (Δ.Σ. ΔΟΕ) για τον τρόπο διάθεσης των σχολικών γευμάτων.
 • ü Καλούμε άμεσα σε σύσκεψη τους συναδέλφους διευθυντές των σχολείων με στόχο την υλοποίηση της απόφασης του Σωματείου.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

    Τη Δευτέρα 29/1 /18, στην έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου, από μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (που στηρίζει το ΠΑΜΕ), αφού στηλιτεύτηκαν οι πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, που ακολουθώντας την ΑΔΕΔΥ, βάζουν πλάτη σε κυβέρνηση, ΣΕΒ και κουαρτέτο, επισημάνθηκαν και κατατέθηκαν τα ΠΑΡΑΚΆΤΩ:

l   Για την προώθηση του υποχρεωτικού 30ωρου:  Οι ανατροπές στο ωράριο δεν αφορούν απλά και μόνο το πόσες ώρες θα μένει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αλλά συνολικότερα αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει για εργασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση υλοποιώντας την απόφαση για αποχή από κάθε διαδικασία της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.

 Συνδικαλιστική κάλυψη από σωματείο - Σύλλογο και  ΔΟΕ.

l  Μπαίνουμε μπροστά για να αποτρέψουμε τον νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών (όπως η Λέσβος),  αλλά και αστικών κέντρων, που προετοιμάζει η κυβέρνηση (π.χ. συστεγαζόμενα). Το σχέδιο για την αναμοριοδότηση εντάσσεται (π.χ. αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτων, υποβάθμιση σχολείων) σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

l   Ετοιμάζουν νέο σύστημα προσλήψεων – απολύσεων αναπληρωτών. Είναι μνημονιακή δέσμευση μέσα στον Μάρτη να καθορίσουν τα λεγόμενα κριτήρια για προσλήψεις και «διορισμούς». Με δεδομένο ότι οι διορισμοί είναι παγωμένοι για 8 χρόνια και έχουν ψηφίσει παράταση της αδιοριστίας έως το 2019, η όλη συζήτηση είναι άλλη μια κυβερνητική απάτη. Γιατί όταν μιλάς για κριτήρια διορισμών και την ίδια στιγμή λες ότι δε θα γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ διορισμός, εξαπατάς και κοροϊδεύεις! Η αλήθεια είναι ότι τα λεγόμενα κριτήρια διορισμών θα αφορούν τελικά το ποιοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας θα απολυθούν. Δε δεχόμαστε την ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από τις συνεχείς αλλαγές στους πίνακες  των αναπληρωτών.

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Δε θα διαλέξουμε εμείς ποιοι συνάδελφοί μας θα απολυθούν!

Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια,
μόνη δύναμη η οργάνωση και η συμμετοχή μας.

Η κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, με τους γονείς των μαθητών μας μπορεί να κάνει αποτελεσματική την πάλη μας γιατί η μόρφωση είναι λαϊκό δικαίωμα!!

Εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

(22-1-2018 έως 8-2-2018) μπροστά στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ (10/2)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!!

Δευτέρα 29/1/2018 (18:00) στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Οι μέρες που έρχονται χρειάζεται να γίνουν μέρες αγώνα, μέρες ανάτασης του κινήματος και πραγματικού ξεσηκωμού!! Θέτουμε στο επίκεντρο του αγώνα μας αιτήματα και στόχους πάλης που αφορούν την ικανοποίηση των αναγκών μας, το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι μαθητές μας. Η «μεταμνημονιακή» εποχή για την οποία μιλάνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΔ και ο ΣΕΒ, φέρνει νέα μέτρα, νέα επίθεση στη ζωή μας, μια σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα ειδικά για τη νέα γενιά. Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για τα όποια κόπτονται όλα μαζί τα κόμματα «που πίνουν νερό» στο όνομα της Ε.Ε, και τα λαϊκά δικαιώματα δε συμβιβάζονται.

           Μόνο στο δρόμο της σύγκρουσης υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!

Δυναμώνουμε την πάλη μας – τις διεκδικήσεις μας για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ., αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
 • Κατάργηση της αντιαπεργιακής τροπολογίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την ΑΠΕΡΓΙΑ.
 • Κατάργηση της τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι εργατικών λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (πάνω από 25.000), ώστε να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Καμία απόλυση συμβασιούχου-αναπληρωτή.
 • ΑΜΕΣΗ εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 • Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Νήπια - προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Καμία σκέψη για πέρασμα των Νηπιαγωγείων στους ΟΤΑ. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο».
 • ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.
 • Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σύγχρονες υποδομές και συνθήκες εργασίας (π.χ. αίθουσες, εποπτικό υλικό, βιβλιοθήκες, τεχνολογικά μέσα).
 • ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και τμημάτων. Εδώ και τώρα για 15 μαθητές, το ανώτερο, σε Νηπιαγωγεία, Α΄ και Β’ Δημοτικού και για 20 μαθητές, το ανώτερο, σε όλες τις άλλες τάξεις.
 • ΟΧΙ στον εκπαιδευτικό – πολυεργαλείο. Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του. ΟΧΙ στη συμπλήρωση ωραρίου μονίμων συναδέλφων στην Ειδική Αγωγή.
 • Αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής. Λειτουργία παντού Τμημάτων Ένταξης. Κάθε παιδί στη δομή που έχει ανάγκη.  Ένας δάσκαλος ανά μαθητή στην Παράλληλη στήριξη.
 • Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο σχολείο και τα πρωινά τμήματα. Δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών (π.χ. αίθουσες), πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού (π.χ. εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι κοιν. λειτουργοί). Έξω οι ΜΚΟ από τα σχολεία.
 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη λειτουργία του σχολείου. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
 • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας (Βαλκάνια, Αιγαίο κ.τ.λ).

Η πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη 2017, η απεργία των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των συνδικάτων στις 12 Γενάρη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος,  έδωσαν μια πρώτη απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα που έφερε η κυβέρνηση για να κλείσει μια ακόμα αντιλαϊκή αξιολόγηση.

Αυτοί οι αγώνες ακύρωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να περάσει «στα μουλωχτά» την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, τις σκληρές περικοπές σε προνοιακά  επιδόματα, τις ανατροπές στο ωράριο και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, τις νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

Οι εργαζόμενοι δείξαμε ένα μέρος της δύναμής μας!!

Της δύναμης του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα απέναντι στην πολιτική που ματώνει καθημερινά το λαό μας για να εξασφαλίσει νέα προνόμια και κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Δεκάδες Σύλλογοι και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν σε κοινό αγώνα και βηματισμό με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα που κήρυξαν απεργία στις 12 Γενάρη. Ξεπέρασαν τα εμπόδια του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, την άθλια στάση της ΑΔΕΔΥ, η οποία τάχθηκε με την πλευρά της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και του κουαρτέτου, αφού δεν κήρυξε καν απεργιακή κινητοποίηση στην πιο κρίσιμη στιγμή, τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που ουσιαστικά καταργεί το πιο ιερό δικαίωμα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην απεργία.

Στον ίδιο δρόμο κινήθηκαν και οι πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ακολουθώντας την ΑΔΕΔΥ. Αυτές οι ηγεσίες, ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα μέτρα που τσακίζουν τον κόσμο της εκπαίδευσης, στην ουσία στηρίζουν την πολιτική που από χίλιες πλευρές φέρνει Μνημόνια διαρκείας. Πορεύονται κάτω από τη σημαία της ΕΕ, τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της δήθεν καλής «αξιολόγησης» στο Δημόσιο.

Σε θέσεις μάχης για τα μέτρα που δρομολογούνται στην εκπαίδευση!!

 • Οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και η προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην εκπαίδευση, με την προώθηση του υποχρεωτικού 30ωρου, η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού της ώρας σίτισης στο ολοήμερο ως διδακτικής δε θα περάσουν. Οι ανατροπές στο ωράριο δεν αφορούν απλά και μόνο το πόσες ώρες θα μένει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αλλά συνολικότερα αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα. Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει για εργασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση υλοποιώντας την απόφαση για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
 • Για όλα τα παραπάνω το σωματείο και η ΔΟΕ να παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους καλώντας τους ταυτόχρονα να καταγγέλλουν φαινόμενα αυθαιρεσίας από την πλευρά της διοίκησης.
 • Μπαίνουμε μπροστά για να αποτρέψουμε τον νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των αστικών κέντρων, που προετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο ασφυκτικό πλαίσιο κριτηρίων που ψήφισε στο πολυνομοσχέδιο (π.χ. συστεγαζόμενα). Το σχέδιο για την αναμοριοδότηση εντάσσεται σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτων, υποβάθμιση σχολείων) σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
 • Ετοιμάζουν ένα ακόμα πιο ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο» και τον τρόπο πρόσβασης αυτό τον στόχο υπηρετεί. Συνεχίζεται η κυβερνητική κοροϊδία στην Προσχολική Αγωγή.
 • Με την πρόταση για «τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», προωθούνται μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, κυρίως στο κρίσιμο κομμάτι της παιδαγωγικής ευθύνης και καθοδήγησης. Προωθείται η αυτονομία – αποκέντρωση της σχολικής μονάδας δηλαδή τα σχολεία πολλών ταχυτήτων. Διαμορφώνεται το έδαφος για νέες, βαθύτερες, αντιδραστικές ανατροπές στο περιεχόμενο του σχολείου, στους στόχους της εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να ταυτίζονται όλο και περισσότερο με τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.
 • Ταυτόχρονα προωθούνται οι διαδικασίες αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων επιβεβαιώνουμε την απόφασή μας για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα με όποιο πέπλο και αυτή εμφανιστεί (π.χ. αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας).
 • Ετοιμάζουν νέο σύστημα προσλήψεων – απολύσεων αναπληρωτών. Είναι μνημονιακή δέσμευση μέσα στον Μάρτη να καθορίσουν τα λεγόμενα κριτήρια για προσλήψεις και «διορισμούς». Με δεδομένο ότι οι διορισμοί είναι παγωμένοι για 8 χρόνια και έχουν ψηφίσει παράταση της αδιοριστίας έως το 2019, η όλη συζήτηση είναι άλλη μια κυβερνητική απάτη. Γιατί όταν μιλάς για κριτήρια διορισμών και την ίδια στιγμή λες ότι δε θα γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ διορισμός, εξαπατάς και κοροϊδεύεις! Η αλήθεια είναι ότι τα λεγόμενα κριτήρια διορισμών θα αφορούν τελικά το ποιοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας θα απολυθούν. Δε δεχόμαστε την ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από τις συνεχείς αλλαγές στους πίνακες  των αναπληρωτών. Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Δε θα διαλέξουμε εμείς ποιοι συνάδελφοί μας θα απολυθούν!

Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται,
μόνη δύναμη η οργάνωση και η συμμετοχή μας.

Μόνο η κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, με τους γονείς των μαθητών μας μπορεί να κάνει αποτελεσματική την πάλη μας γιατί η μόρφωση είναι λαϊκό δικαίωμα!!

Συνεχίζουμε την πάλη μας απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής με ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης που έχει κλιμάκωση και προοπτική:

 1. Προχωράμε σε πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των συνάδελφων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις εξελίξεις στην Παιδεία (π.χ. έκδοση ενημερωτικού υλικού, ανακοινώσεων, πανό, εξορμήσεις, συζητήσεις στα σχολεία, ενημερώσεις γονέων & συνεντεύξεις τύπου).
 2. Τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ πραγματοποιούμε Παναττική σύσκεψη Συλλόγων, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα μέτρα για την Παιδεία, τους πλειστηριασμούς, για τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών και την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας.
 3. Μέσα στον Φλεβάρη προχωράμε σε συσκέψεις αναπληρωτών συναδέλφων σε επίπεδο σωματείου.
 4. Στις 20 Φλεβάρη συμμετέχουμε μαζί με όλα τα συνδικάτα στις κινητοποιήσεις ενάντια στη δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας επι Υπουργίας Βρούτση – Ν.Δ.
 5. Στις 21 Φλεβάρη απαντάμε μαχητικά με κινητοποίηση στο Υπουργείο Πλειστηριασμών (Οικονομικών), όταν θα ξεκινήσουν ξανά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για να προστατεύσουμε τη λαϊκή περιουσία.
 6. Από 26 Φλεβάρη έως 2 Μάρτη προχωράμε σε εβδομάδα δράσης με θέμα: «Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – ΟΧΙ στα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών – εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών». Η εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη με Παναττική σύσκεψη αναπληρωτών στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ και κορυφώνουμε την Παρασκευή 2 Μάρτη με συγκεντρώσεις των σωματείων  στο Υπ. Παιδείας στις 13.00 (αποφασίζουμε για διευκόλυνση των συνάδελφων 2ωρη στάση εργασίας 11:30 – 1:15 για το πρωινό ωράριο και 3ωρη στάση εργασίας 1:15 – 4:00 για το απογευματινό ωράριο). 1 και 2 του Μάρτη πραγματοποιούμε αντίστοιχη συγκέντρωση στις έδρες των Περιφερειών σε όλη τη χώρα.
 7. Κορυφώνουμε τη δράση μας με νέα πανεργατική απεργία το πρώτο 15νθήμερο του Μάρτη από κοινού με Ομοσπονδίες, συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα του Ιδιωτικού Τομέα.
 8. Σε κάθε περίπτωση, εάν έχουμε – πριν την απεργία του Μάρτη – κατάθεση νομοσχεδίου με αντιδραστικές – αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, προχωράμε σε νέες έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Απαντάμε δυναμικά με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Page 1 of 23

Σχετικοί ιστότοποι

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

 

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Go to top